avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Din concediu de crestere copil am ramas fara post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Din concediu de crestere copil am ramas fara post

Ce obligatii are angajatorul in cazul in care eu sunt in concediu de crestere copil, iar firma la care lucram a fost inchisa ?
Mentionez ca toti ceilalti angajati au fost mutati pe o firma noua, inclusiv persoana care mi-a ocupat postul pe periada concediului de crestere copil.
Raman pe drumuri...?:(
:(:(:(:(:(:(:(:(

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ionmiha26 , utilizator 17:17, 23 Iunie 2013
1. Daca firma a fost desfiintata atunci trebuie sa va emita decizia de concediere cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea concediului crestere copil (CCC).

2. Pentru aceasta trebuie sa va intregistrati la Agentia de Somaj imediat ce intrati in posesia deciziei de concediere, a adeverintei de vechime si a adeverintei tip pentru somaj (Anexa 26), toate emise de angajator.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
si in aceasta situatie, sotul, dupa ce am auzit ar trebui sa isi ia si el o luna concediu si eu sa merg la servici, pentru a nu pierde o luna din concediul de crestere copil? asa e?
daca da, ...????? cum se procedeaza?
1. In luna cand sotul va intra in CCC dvs. veti fi somer indemnizat sau va puteti cauta un alt loc de munca sau, daca nici una nici alta, veti sta acasa.

2. Sotul trebuie sa intre in CCC numai daca copilul este nascut incepand cu data de 1 martie 2012.
Cum a fost desfiintata societatea?
Da,copilul a fost nascut in Iulie 2012.
In cazul in care nu mi-a fost inmanata decizia de concediere, pot sa ma intorc la servici?
Daca da, cat de repede si cum trebuie procedat in conditiile in care este un angajat pe postul meu?
Mentionez ca : am optat pentru ccc de 2 ani, informatiile ca firma s-a inchis sunt neoficiale(am verificat doar Data inregistrarii ultimei declaratii pe 01April2013)
Multumesc mult...

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
E legal sau nu? anuntare desfiintare post dupa 2 ani si 7 luni adinadulca adinadulca buna ziua! In acest moment sunt la sfarsitul concediului de crestre si ingrijire copil iar angajatorul mi-a inmanat o instiintare si-o notificare prin care am ... (vezi toată discuția)
O salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj? triagis1 triagis1 Buna ziua, As dori sa stiu daca o salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj si procedura. Adica se respecta pasii: 1 ... (vezi toată discuția)