avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Din concediu de crestere copil am ramas fara post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Din concediu de crestere copil am ramas fara post

Ce obligatii are angajatorul in cazul in care eu sunt in concediu de crestere copil, iar firma la care lucram a fost inchisa ?
Mentionez ca toti ceilalti angajati au fost mutati pe o firma noua, inclusiv persoana care mi-a ocupat postul pe periada concediului de crestere copil.
Raman pe drumuri...?:(
:(:(:(:(:(:(:(:(

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ionmiha26 , utilizator 17:17, 23 Iunie 2013
Daca informatiile sunt neoficiale, atunci raspunsurile primite nu va pot ajuta foarte mult intrucat exista anumite texte de lege care va protejeaza.
societatea inca nu stiu cum a fost desfiintata, dar ma voi interesa..abia ieri seara am aflat..
In ce sens ar influenta acest lucru?
..firma functioneaza exact la fel si acum ...angajatii sunt aceeasi, sefii la fel. Doar numele firmei difera.
1. Schimbarea denumirii unei societati nu inseamna ca s-a creat o noua societate.

2. Preluarea salariatilor de la o societate la alta se poate face :
- prin transfer, in cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.

- prin incetarea c.i.m. la vehea societatea si incheierea altui c .i.m. la noua societate.

3. Art. 60 C.mun.

(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
......
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

4. OUG nr.111/2010, art.25 :
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
......

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
ma voi interesa si voi reveni cu informatii noi zilele urmatoare.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
ionmiha26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)
E legal sau nu? anuntare desfiintare post dupa 2 ani si 7 luni adinadulca adinadulca buna ziua! In acest moment sunt la sfarsitul concediului de crestre si ingrijire copil iar angajatorul mi-a inmanat o instiintare si-o notificare prin care am ... (vezi toată discuția)
O salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj? triagis1 triagis1 Buna ziua, As dori sa stiu daca o salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani poate fi trimisa in somaj si procedura. Adica se respecta pasii: 1 ... (vezi toată discuția)