avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este concurs de infractiuni?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este concurs de infractiuni?

Buna ziua.
In cazul unei fapte,coruptie sexuala in spatiul public.

Apar dou legi,de care este acuzata o perosna,coruptie sexuala si acte cu caracter obscen savarsite in public.

Intrebarea mea este,se va da pedeapsa pentru fiecare infractiune in parte?sau se contopesc.va multumesc.Cazul este la judecatorie.luna viitoare are primul termen.

Si inca o intrebare,nu exista numai declaratia minorelor data d efatza cu psiholog.

Daca faptasul isi recunoaste fapta,poate primi suspendare?fiind fara antecedente penale de nici un fel,si fara abateri sociale.

Va multumesc.
Daca instanta constata ca exista doua infractiuni care sunt concurente va aplica o pedeapsa pentru fiecare in parte si va putea aplica sau nu un spor de pedeapsa.
Adica va rezulta o pedeapsa rezultanta in care se va aplica sau nu un spor de pedeapsa.

De principiu, daca o persoana recunoaste savarsirea unei infractiuni are sanse mai mari la o pedeapsa cu suspendare decat daca nu recunoaste insa este foarte important ca instanta sa fie convinsa ca aplicarea unei pedepse cu suspendare este suficienta pentru indreptarea inculpatului.
De acest aspect trebuie sa se ocupe avocatul si inculpatul.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
din pacate avocata nu a resuti sa faca nimic pana acuma,desi neam inteles la 2000 de uero,si jumate iam dat deja,acea perfsoana este inca in arest preventiv
V-am spus ca este foarte complicata situatia.
Trebuie ca instanta sa constate in mod ferm ca nu exista riscul de repetabilitate a unor astfel de fapte...
aveti impresia ca daca ati dat banii la avocat el gata si il scoate pe om din arest?sunteti constient ca nu avocatul decide cat sa stea omul in arest sau nu.
normal ca sunt constient.dar si dumneavoastra trebuie sa fiti constient,ca au avocat cu experienta,poate motiva foarte bine un recurs,si poate sa scoate persoane din arest si pentru infractiuni mai grave.

se pare ca sunteti pe langa.de altfel,un avocat bun,poate sa faca anumite "intelegeri",cu procurorul.deoarece procurorul a cere arestul.si procurorul propune pedeapsa.eh,mi lene sa ve explic atat.studiat dreptul penal.

si pe langa asta,am vrut pareri de la avocati.si nu vad rostu raspunsului dumneavoastra,deaorece eu am intrebat ceva si dumneavoastra din plictiseala va bagati in seama,

pe langa asta,da,unii avocati sunt platiti si nusi dau interesul.
habar nu am de ce vati bagat asa in seama

Alte discuții în legătură

Acord de recunoastere a vinovatiei vs procedura simplificata aidu aidu Ce diferenta e intre institutia acordului de recunoastere a vinovatiei si procedura simplificata? Ambele situatii atrag reducerea cu 1/3 a limitelor ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Coruptie sexuala in spatiul public andronache112 andronache112 Buna ziua.Va scriu in sperana ca o s ama ajutati cu cateva raspunsuri Astazi fratele meu a fost arestat,deoarece in urma cu 10 zile,doua fete au sunat la ... (vezi toată discuția)