avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura externa cu TVA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura externa cu TVA

Buna ziua!

Am facut o achizitie a unui GPS (valoarea fiind de 199 euro, tva inclus) din Olanda si firma respectiva a facut factura cu tva, tva pe care l-am platit. Tin sa precizez ca firma din Olanda este inregistrata in Registrul Intracomunitar si societatea noastra la fel. Nelamurirea mea este trebuie sa inregistrez diferit in declaratia 300 avand in vedere ca are tva, fata de cum as inregistra o achizitie intracomunitara care nu are tva (in D300 inregistrez la randul 5.1)? Nu-mi dau seama la ce rand as putea incadra aceasta factura.
Si inca o intrebare: la randul 5.1 din declaratia 300 trebuie sa calculez tva si sa il inregistrez pe coloana tva, in cazul unei facturi externe fara tva?

Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 laurail laurail Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in legatura cu declaratia 300. Daca am avut o achitie intracomunitara, iar pe factura din afara ... (vezi toată discuția)
Factura achizitii intracomunitare decl.300 si 390. bogdan1955 bogdan1955 Firma platitoare de TVA,din Romania,inregistrata in ROI,face o achizitie intracomunitara-masina folosita-(nu intra in categoria second-hand)din Olanda,dela o ... (vezi toată discuția)