avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 300

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in legatura cu declaratia 300. Daca am avut o achitie intracomunitara, iar pe factura din afara nu este trecut nimic la TVA, pe ce rand al declaratiei 300 tb sa trec suma facturii. Pe randul 4, 4.1 sau ambele? Deasemenea, in conditiile in care nu este nici o specificatie privind TVA-ul pe aceea factura, tb sa-l calculez eu si sa-l scriu in dreptul randurilor mai sus mentionate (4, 4.1) in sectiunea de TVA?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: laurail , utilizator 12:18, 25 Ianuarie 2010
achizitia intracomunitara se inregistreaza 4426 = 4427

asadar taxa o veti calcula si se evidentiaza atat ca deductibila cat si colectata - rand 4 si 4.1, respectiv 15, 15.1

atentie, o achizitie intracomunitara de bunuri schimba perioada fiscala, de la trimestru la luna.(acolo unde este cazul) - decl 092
aha. deci aceasi suma o trec atat la 4, 4.1, 15 si 15.1?
ps: suma mea este de 208 RON. tb sa calculez eu tva-ul? sau scriu numai aceasta suma?
calculati tva la suma din factura. in contabilitate inregistrati 4426=4427
in decont veti trece atat baza de impozitare cat si tva-ul la randurile respective
multumesc

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b iamaiama2 iamaiama2 Buna ziua! Am o Intreprindere Familiala cu activitatea principala Comert cu amanuntul in magazine nespecializate,cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)
Facturare tiku1985 tiku1985 Buna ziua, Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Tva- itracominitara tanko tanko Buna ziua. Rog ajutor in completarea reg.cumparare in cazul urmator. Sunt platitio TVA. Nu am cod RO intracomunitar dar in dec.2011 am primit marfa din ... (vezi toată discuția)