avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva- itracominitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva- itracominitara

Buna ziua. Rog ajutor in completarea reg.cumparare in cazul urmator. Sunt platitio TVA. Nu am cod RO intracomunitar dar in dec.2011 am primit marfa din germania( electronice second had). Factura este emisa cu TVA 19% pe care am si achitat la furnizor. Costul marfi va fi calculat cu tva. Trebuie decl.390. Este obligatoriu cui intracomunit? la 300 unde trec suma la "scutire, neimpozbile"?
Multumesc
O zi buna
Cel mai recent răspuns: tanko , utilizator 22:22, 17 Ianuarie 2012
care este valoarea bazei din factura si care este valoarea tva?
exista vreo alta mentiune pe factura?
valoarea totala 1047 euro(curs 01.12.2011) 880 euro baza si 167 euro tva 19%
v-am cerut aceste date pentru ca am vrrut sa ma asigur ca bunurile nu au fost facturate in regim special second hand.

din pacate ati incalcat legislatia si ati efectuat o achizitie de bunuri taxabila in romania fara a fi inscris in registrul operatorilor intracomunitari. in aceste conditii, tva facturata de furnizorul german se include in baza de impozitare asupra careia se calculeaza tva 24%.
dvs. sunteti persoana obligata la plata tva in romania prin taxare inversa 4426 = 4427 (deci nu veti plati efectiv tva catre bugetul de stat)
trebuie sa depuneti decl. 390, iar in decont inscrieti operatiunea la rd. 5, 5.1 si 17, 17.1 (baza impozabila 1047 euro)
Multumesc.
Noapte buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Am o factura de marfa fara tva, furnizor din Germania; mentionez ca societatea la care lucrez este platitoare de tva, inregistrata in Reg. op. ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare CRISTINArares CRISTINArares buna ziua. am achizitionat un autoturism din Germania in valoare de 3000 euro (12930 lei). Achizitia s-a facut pe societate inregistrata in Romania. imi ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)