avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare

buna ziua. am achizitionat un autoturism din Germania in valoare de 3000 euro (12930 lei). Achizitia s-a facut pe societate inregistrata in Romania. imi spuneti va rog ce inregistrari contabile trebuie inregistrate, ce trebuie trecut in declaratia 390 si ce in decontul de tva 300?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:01, 19 Octombrie 2011
4426 = 4427
2133 = 404, 4426
in decontul de tva sumele (baza + tva) se trec la rd. 5, 5.1 si 17, 17.1 si nu se preia tva la rd. 26 pentru ca nu aveti drept de deducere a taxei aferente achizitiei autoturismului, acesta fiind limitat cf art. 145^1 cod fiscal.

pentru decl. 390, aveti instructiuni aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism ue popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, O societate comerciala care este inscrisa in ROI, achizitioneaza un autoturism second hand din Olanda, factura este emisa fara TVA, spuneti-mi ce ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ileanaturti ileanaturti O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 ... (vezi toată discuția)