avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva achizitie auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva achizitie auto

O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 kg. cu 5 locuri pe baza unui contract de vanzare cu plata in rate ( 12 rate). Este deductibil TVA-ul aferent acestei achizitii.
Aceeasi societate achizitioneaza in luna martie 2 autoturisme de teren din germania cu o greutate de pana la 35oo kg. cu 5 locuri de la o societate din spania inregistrata in scopuri de TVA. Se aplica taxare inversa la aceasta achizitie si se declarat in 390. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:15, 23 Martie 2011
daca autovehiculele susmentionate sunt utilizate exclusiv pentru activitatile exceptate de la art. 145^1 cod fiscal, aveti drept de deducere a taxei, daca nu, nu!

achizitia intracomunitara se declara in 390, fara discutii, indiferent daca aveti drept de deducere sau nu.

daca nu aveti drept de deducere, inregistrati urmatoarele note contabile:

achizitie interna
%2133,4426 = 404
2133 = 4426

achizitie intracomunitara
4426 = 4427
2133 = 404,4426

in ambele cazuri, la randul 26 sub-total taxa dedusa - nu se preia taxa pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere, facandu-se astfel corelarea totalului sumelor aferente achizitiilor din declaratia 390 si 394 cu cele inscrise in decontul de TVA.


Multumesc mult.
Inteleg ca directorii, inginerii, tehnicieni, mecanicii societatii care folosesc autoturismele in vederea deplasarii in teren o fac in vederea supravegherii lucrarilor contractate care sunt generatoare de venituri (conform obiectului de activitate), in concluzie TVA este deductibil.
Mai am o nelamurile - un contract de vanzare cumparare in rate ( de ex. 12) poate fi incadrat la leasing financiar.
eu consider ca tva nu este deductibila, din cele prezentate de dvs.
o vanzare cu plata in rate reprezinta o livrare de bunuri, nu o prestare de servicii in cadrul unui contract de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil pt masini noi petrea loredana petrea loredana Sunt o firma platitoare de Tva si as vrea sa stiu daca imi pot deduce Tva-ul la o masina noua cumparata din Anglia fara Tva? multumesc (vezi toată discuția)
Tva leasing ddmn ddmn se mai deduce tva-ul din leasing-uri ? (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare CRISTINArares CRISTINArares buna ziua. am achizitionat un autoturism din Germania in valoare de 3000 euro (12930 lei). Achizitia s-a facut pe societate inregistrata in Romania. imi ... (vezi toată discuția)