avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare

Buna ziua,

Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ROI dar nu stiu cum sa intocmesc factura, o sa facturez in euro sau o sa facturez in lei la cursul BNR din ziua respectiva? La TVA o sa scriu scutit cf art...........? Iar dupa facturare o sa fac 4426=4427 (autolichidarea taxei pe valoarea adaugata) cu suma de 511.56, este corect?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:08, 13 Octombrie 2011
In consecinta mie nu o sa imi afecteze contul 4423(tva de plata)? iar la trimestru o sa trebuiasca sa depun D 390 si D300(unde voi trece si livrarea intracomunitara) sau o sa trebuiasca sa o depun pana in data de 25 a luni urmatoare facturari?
Factura o faceti in euro, dar trebuie sa specificati si cursul si val in lei.
"72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal."

Taxare inversa (autolichidarea tva) o face numai beneficiarul serviciului, nu dvoastra in calitate de prestator.

Si aveti grija ca nu faceti livrare intracomunitara, ci prestare de serviciu intracomunitar (in decl 300 sint pozitii diferite).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura catre un client strain laculcunuferi laculcunuferi Buna seara! Sunt traducator autorizat si functionez ca PFA, deci neplatitor de TVA. Recent am realizat un proiect pt.un client din strainatate. Nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)
Factura externa in lei angelad1 angelad1 Va rog sa ma ajutati cu o informatie, respectiv care este baza legala care reglementeaza posibilitatea de a emite o factura externa la export in Turcia, in ... (vezi toată discuția)
Factura externa tibiscum tibiscum Va rog sa-mi spuneti cum trebuie intocmita o factura externa ? Trebuie facute 2 facturi:factura fiscala si invoice cu aceleasi numere, cu numere diferite sau ... (vezi toată discuția)