avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura externa

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie intocmita o factura externa ? Trebuie facute 2 facturi:factura fiscala si invoice cu aceleasi numere, cu numere diferite sau se poate face o singura factura cu traducere si in engleza si in romana (am vazut un astfel de model ), se poate scrie in euro si dedesubt ron , iar la tva ce se trece daca are cod valid de tva ?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 13:14, 22 August 2012
Aveti: '' Factura prevãzutã la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmitã în orice limbã oficialã a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecþie fiscalã trebuie asiguratã traducerea în limba românã. Baza de impozitare poate fi
înscrisã în valutã, dar, dacã operaþiunea nu este scutitã de taxã, suma taxei trebuie înscrisã ºi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzãri, baza impozabilã va fi convertitã în lei, utilizând cursul de schimb prevãzut la art. 1391 din Codul fiscal."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa in valuta nico75 nico75 Buna ziua. O societate comerciala din Romania poate emite facturi in euro catre o alta societate comerciala tot din Romania? In ce conditii? Va rog si baza ... (vezi toată discuția)
Este legala emiterea facturilor in valuta ? enemarcel@yahoo.com enemarcel@yahoo.com Dupa cunostintele dumneavoastra este legala emiterea de facturi in valuta? Mentionez ca este vorba de o agentie de turism unde ofertele apar de multe ori in ... (vezi toată discuția)
Factura externa ( invoice ) si factura fiscala djkrys5 djkrys5 Buna ziua , Am urmatoarea speta: trebuie sa emit o factura externa in EUR pentru un client in UK , fara TVA pe baza VAT ID comunicat de ei.Intrebarile care ... (vezi toată discuția)