avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este legala emiterea facturilor in valuta ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este legala emiterea facturilor in valuta ?

Dupa cunostintele dumneavoastra este legala emiterea de facturi in valuta? Mentionez ca este vorba de o agentie de turism unde ofertele apar de multe ori in euro. Am avut ocazia sa incazez si sa emit facturi in euro fara sa specific cursul de schimb. Acum sunt la o alta agentie nou infiintata. Aici contabila sustine ca trebuie neaparat sa facem factura in lei si sa specificam cursul valutar de la data incasarii. Metionez ca vreme de aproape un an cat am lucrat la cealalta agentie au fost sute de facturi in euro si nimeni nu a spus ca ar fi incorecte. Va multumesc. Astept un raspuns de la cine ma poate ajuta. Marcel
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:45, 28 Noiembrie 2007
Vezi normele met. de aplicare a C, fiscal

72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de control trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 1391 din Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa in valuta nico75 nico75 Buna ziua. O societate comerciala din Romania poate emite facturi in euro catre o alta societate comerciala tot din Romania? In ce conditii? Va rog si baza ... (vezi toată discuția)
Factura catre un client strain laculcunuferi laculcunuferi Buna seara! Sunt traducator autorizat si functionez ca PFA, deci neplatitor de TVA. Recent am realizat un proiect pt.un client din strainatate. Nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)
Factura externa tibiscum tibiscum Va rog sa-mi spuneti cum trebuie intocmita o factura externa ? Trebuie facute 2 facturi:factura fiscala si invoice cu aceleasi numere, cu numere diferite sau ... (vezi toată discuția)