Buna seara! Sunt traducator autorizat si functionez ca PFA, deci neplatitor de TVA. Recent am realizat un proiect pt.un client din strainatate. Nedumerirea mea este legata de facturare, trebuie completata factura intr-un anumit mod? sau standard ca si cum as factura pentru un client din Ro?
puteti emite factura in lei sau euro cu mentiunea cursului valutar din ziua facturarii.
pct 72 din norme
(1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.
din ce tara este clientul dvs. si ce statut are? (persoana fizica sau juridica)
ca neplatitor de tva, nu puteti presta astfel de servicii inainte de a va inregistra in scopuri tva intracomunitar si inainte de a va inscrie in registrul operatorilor intracomnunitari.
temei legal : art. 153^1 si art. 158^2 cod fiscal
Facturare
tiku1985
Buna ziua,
Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)