avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... factura catre un client strain
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

factura catre un client strain

Buna seara! Sunt traducator autorizat si functionez ca PFA, deci neplatitor de TVA. Recent am realizat un proiect pt.un client din strainatate. Nedumerirea mea este legata de facturare, trebuie completata factura intr-un anumit mod? sau standard ca si cum as factura pentru un client din Ro?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:51, 24 Iulie 2011
puteti emite factura in lei sau euro cu mentiunea cursului valutar din ziua facturarii.

pct 72 din norme
(1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.

din ce tara este clientul dvs. si ce statut are? (persoana fizica sau juridica)
Multumesc pt raspuns. Este persoana juridica din Spania
ca neplatitor de tva, nu puteti presta astfel de servicii inainte de a va inregistra in scopuri tva intracomunitar si inainte de a va inscrie in registrul operatorilor intracomnunitari.
temei legal : art. 153^1 si art. 158^2 cod fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare tiku1985 tiku1985 Buna ziua, Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Emitere factura in euro - pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva ipi ipi Ca si PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA pot sa emit facturi catre clientii externi in Euro? Si ce ar mai trebui sa continua o astfel de factura? ... (vezi toată discuția)
In ce moneda trebuie facuta plata externa ? cicidaniela cicidaniela buna ziua am de facut o factura externa fara tva (amandoi suntem platitori de TVA) (ptr.Cehia) 1. factura se face in lei sau euro ? 2.cehul plateste in ... (vezi toată discuția)