avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura emisa in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura emisa in valuta

Buna ziua.
O societate comerciala din Romania poate emite facturi in euro catre o alta societate comerciala tot din Romania? In ce conditii?
Va rog si baza legala daca se poate!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 15:12, 18 Mai 2011
Norme metodologice Cod Fiscal:
"Art. 155 al.5

72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 1391 din Codul fiscal."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala emiterea facturilor in valuta ? enemarcel@yahoo.com enemarcel@yahoo.com Dupa cunostintele dumneavoastra este legala emiterea de facturi in valuta? Mentionez ca este vorba de o agentie de turism unde ofertele apar de multe ori in ... (vezi toată discuția)
Factura externa tibiscum tibiscum Va rog sa-mi spuneti cum trebuie intocmita o factura externa ? Trebuie facute 2 facturi:factura fiscala si invoice cu aceleasi numere, cu numere diferite sau ... (vezi toată discuția)
Factura catre un client strain laculcunuferi laculcunuferi Buna seara! Sunt traducator autorizat si functionez ca PFA, deci neplatitor de TVA. Recent am realizat un proiect pt.un client din strainatate. Nedumerirea mea ... (vezi toată discuția)