Va rog sa ma ajutati cu o informatie, respectiv care este baza legala care reglementeaza posibilitatea de a emite o factura externa la export in Turcia, in lei. Va multumesc.
(22) Sumele indicate pe factură se pot exprima în orice monedă cu condiția ca valoarea TVA colectată să fie exprimată în lei. În situaţia în care valoarea taxei colectate este exprimată într-o altă monedă, aceasta va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1.
Norme metodologice
75. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Factura export
ellinia
Buna ziua!
Am de factura unei societati care nu este in UE, prestari servicii.
Se considera export si nu se factureaza cu TVA, nu? Nici nu colectez TVA, ... (vezi toată discuția)
Facturare
tiku1985
Buna ziua,
Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)