avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pentru persoane juridice straine se factureaza in lei ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pentru persoane juridice straine se factureaza in lei sau euro?

O pensiune agroturistica , pentru cazarea persoanelor juridice straine este obligata sa emita factura in euro ? in lei este corect?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:44, 8 August 2013
Buna seara,

Potrivit art.155. alineatul (22) din CF, sumele indicate pe factură se pot exprima în orice monedă cu condiția ca valoarea TVA colectată să fie exprimată în lei. În situaţia în care valoarea taxei colectate este exprimată într-o altă monedă, aceasta va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura externa in lei angelad1 angelad1 Va rog sa ma ajutati cu o informatie, respectiv care este baza legala care reglementeaza posibilitatea de a emite o factura externa la export in Turcia, in ... (vezi toată discuția)
Factura cazare slk268 slk268 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti si mie , in situatia in care am o pensiune si emite facturi cazare pentru persoane juridice membre UE, factura se emite in ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrat cf crt 150 alin 2 Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, am un PFA inreg in 2013 ca platitor de TVA, cf art. 150 alin 2 din Codul Fiscal. Activitatea de baza este prestarea de servicii, design pagini ... (vezi toată discuția)