avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA inregistrat cf crt 150 alin 2
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA inregistrat cf crt 150 alin 2

Buna ziua,

am un PFA inreg in 2013 ca platitor de TVA, cf art. 150 alin 2 din Codul Fiscal. Activitatea de baza este prestarea de servicii, design pagini web pentru o firma din Austria de asemenea paltitoare de TVA. Pe Certificatul de inmatriculare am un CUI, iar pe CIF am alt nr. cu RO in fata. A emis facturi catre firma din Austria fara TVA. Cum sa inregistrez aceste facturi, ce sa selectez: factura, taxare inversa, scutit cu deducere etc? nu imi este foarte clar cum sa fac.
Pentru ca cei din Austria sa plateasca TVA-ul, trebuie trecut ceva pe factura?

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:11, 21 Noiembrie 2013
Practic inseamna ca eu sunt inreg in scopuri de tva cf art. 153^1 si trebuie sa fac D390 pana in 25 a lunii urmatoare emterii facturii de servicii pentru Austria. Declaratia 301 am inteles ca se face doar pentru achizitii intracomunitare, nu si pentru prestarile de servicii, iar de D300 si D394 nu se pune problema.
Potrivit art.155 alin.(22) din Codul fiscal,sumele indicate pe factura se pot exprima in orice moneda cu conditia ca valoarea TVA colectata sa fie exprimara in lei. In situatia in care valoarea TVA este exprimata intr-o alta moneda,aceasta va fi convertita in lei utilizand cursul de schimb prevazut la art.139^1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura externa in lei angelad1 angelad1 Va rog sa ma ajutati cu o informatie, respectiv care este baza legala care reglementeaza posibilitatea de a emite o factura externa la export in Turcia, in ... (vezi toată discuția)
Pentru persoane juridice straine se factureaza in lei sau euro? slk268 slk268 O pensiune agroturistica , pentru cazarea persoanelor juridice straine este obligata sa emita factura in euro ? in lei este corect? (vezi toată discuția)
Factura externa lic Chris-Cross Chris-Cross Am de facut o factura catre un client din UE. Pe langa invoice trebuie sa fac si o factura fiscala RO pentru a ma putea scade din gestiune?(Aceasta din urma ... (vezi toată discuția)