avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura externa LIC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura externa LIC

Am de facut o factura catre un client din UE.
Pe langa invoice trebuie sa fac si o factura fiscala RO pentru a ma putea scade din gestiune?(Aceasta din urma va ramane doar atasata la mine)
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:40, 7 Noiembrie 2014
Trebuie sa emiteti o factura care trebuie sa contina informatiile prevazute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare, si in care sa fie mentionat codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit cumparatorului in alt stat membru;

Nu mai exista facturi fiscale.

Puteti emite o singura factura. Important este sa aveti grija sa respectati art 155 din CF din care v-am extras cateva elemente de interes.

Nu zice nimeni ca nu puteti scrie Invoice si dedesubt factura .... similar la restul elementelor.

l) în cazul în care este aplicabilă o scutire de taxă, trimiterea la dispozițiile aplicabile din prezentul titlu ori din Directiva 112 sau orice altă menţiune din care să rezulte că livrarea de bunuri ori prestarea de servicii face obiectul unei scutiri;

(22) Sumele indicate pe factură se pot exprima în orice monedă cu condiția ca valoarea TVA colectată să fie exprimată în lei. În situaţia în care valoarea taxei colectate este exprimată într-o altă monedă, aceasta va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1.

(35) În scopuri de control, organele fiscale competente pot solicita traducerea în limba română, în anumite situații sau pentru anumite persoane impozabile, a facturilor emise pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii pentru care locul livrării, respectiv prestării se consideră a fi în România, conform prevederilor art. 132 şi 133, precum şi a facturilor primite de persoane impozabile stabilite în România în sensul art. 125^1 alin. (2). Norme metodologice

(2) La solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română a facturilor primite/emise..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online pe ebay rnp rnp Buna ziua, Doresc sa deschid un magazin online in cadrul platformei Ebay. As dorii sa stiu cum se procedeaza cu TVA-ul?Mentionez ca produsele sunt ... (vezi toată discuția)
Factura externa tibiscum tibiscum Va rog sa-mi spuneti cum trebuie intocmita o factura externa ? Trebuie facute 2 facturi:factura fiscala si invoice cu aceleasi numere, cu numere diferite sau ... (vezi toată discuția)
Factura cazare slk268 slk268 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti si mie , in situatia in care am o pensiune si emite facturi cazare pentru persoane juridice membre UE, factura se emite in ... (vezi toată discuția)