avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, va rog sa-mi spune-ti daca : in anul 1980 sotul moare si la dezbaterea mosteniri cei trei copii renunta la dreptul de mostenire in favoarea sotului supravetuitor (Mama) iar aceasta instraineaza prin vanzare o parte din terenul de casa cu o anexa (1981) unor tineri , si ramane cu cealanta parte de casa si teren pe care dupa 20 de ani (iulie- 2000) o vinde unuia dintre copii,ceilanti doi mai beneficiaza de vreun drept asupra casei si terenului aferent ? Mentionez ca persoana (Mama ) mai are si un Titlu de proprietate asupra terenului de la camp (5 ha )dobandit prin recunoastera Leg funciare de dupa Revolutie, iar pe acest titlu sunt trecuti si cei trei copii,dar din pacate Mama a decedat in Nov -2000.Cum trbuie procedat in aceasta situatie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:29, 25 Iunie 2013
Copiii (toti, egal)vor avea de impartit bunurile ramase dupa mama lor aflate in proprietatea ei la data decesului. Ce a vandut, ramane bun vandut, nu aveti drept la bunurile vandute.
Din ce ziceti, ar fi vorba doar de terenul de 5 ha.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)
Mostenire Angela Rauta Angela Rauta in anul 1975 am renuntat la mostenirea din partea tatalui meu pentru casa parinteasca.In anul 1980 a murit mama mea si eu nu am mai renuntat la mostenire. ... (vezi toată discuția)
Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)