In anul 2005 m-am angajat la o companie privata care, in decursul aceluiasi an, ne-au inscris la colegiul lor particular pentru a studia in domeniul de activitate in care si lucram. Mai pe scurt, in timpul saptamanii faceam training la locul de munca, iar in week-end faceam orele de curs, cu profesori universitari, timp de 2 ani de zile. Deci, in august 2007 am absolvit colegiul respectiv, am dat examen de licenta (scris, oral si practic). Un lucru extraordinar, avand in vedere ca am fost instruiti si scoliti, fara sa platim noi nimic.
Insa, dupa vre-o doi ani de zile a inceput sa ne dea afara de la serviciu, unul cate unul, sub diferite pretexte, pentru a se putea face loc altor noi cursanti. Problema se pune ca inca nu ni se eliberase diplomele.
Din punctul meu de vedere, am reusit foarte greu sa obtin diploma de studii, cu plangeri la Ministerul Invatamantului si alte plangeri la Fortele de Munca.
Deci, mi s-a eliberat diploma de studii pe la sfarsitul lui 2009, de catre societatea la care lucrasem, punandu-ma sa semnez ca nu mai am alte pretentii.
Acum insa, am nevoie sa mi se elibereze foaia matricola, care trebuia sa insoteasca diploma de studii, dar nimeni nu-mi raspunde la nici un email si nici la telefon. Nu locuiesc in Bucuresti ca sa ma pot duce direct la ei la companie. Iar din 2010, nu mai locuiesc nici in Romania.
Va rog ajutati-ma cu un sfat, cum pot obtine aceasta foaie matricola de care am nevoie aici in strainatate sa-mi pot profesa aceeasi meserie???
Va multumesc anticipat!
bună noapte (este ora 23:21)
- pentru diplomă, cred că ați semnat, așa fiind, firma ar putea invoca că vi s-a eliberat absolut toate celelalte anexe.Diploma se eliberează cu anexele respective.Totuși, ar trebui să împuterniciți pe cineva din România cu un mandat SPECIAL de la Ambasada României din acea țară unde vă aflați sau de la Consulat ori, de la un notar (limba țări și în l.română) ca să ridice acele anexe.
Va multumesc pentru raspuns. Nu se pune problema ca nu are cine ridica foaia matricola (anexele diplomei), ci faptul ca nimeni nu mi le elibereaza. Si nici macar nu mi se face legatura cu persoana de contact al companiei, invocandu-se tot felul de pretexte.
Cand am ridicat diploma, am scris cu mana mea ca am ridicat diploma cutare, cu seria cutare. Daca mi se eliberau anexele respective, as fi specificat si despre ele in cererea respectiva. Va rog sa-mi spune-ti care ar fi temeiul legal sa imi obtin aceasta foaie matricola, care este dreptul meu sa o am?
Si mai ales ca am nevoie de ea cat mai urgent. Chiar nu am realizat cat de mult ma va ajuta!!
observ că, dvs., folosiţi termenul de "companie" : ţin să cred că e una privată.Oricum ar fi, este dreptul dvs. ca absolvent în a vi se elibera acea diplomă însoţită de anexele specifice.Dacă vi se refuză verbal (împuternicitului), ar trebui să-i depuneţi o Notificare (în 2 exemplare ce-o înregistrează împuternicitul în numele dvs. la registratura companiei, va reţine un exemplar pt. orice eventualitate), cu un termen rezonabil de ultimatum într-o zi lucrătoare cu specificaţia că, dacă nu vă eliberează acele anexe, a doua zi, o veţi chema-n judecată şi o veţi obliga să vă dea dreptul dvs.Puneţii în vedere că toate cheltuielile de judecată le va suporta cât şi pierderile zilnice băneşti ce vor rezulta din întârzierile rău-voitoare de refuz cu privire la eliberare acelor anexe.
Va multumesc pentru raspuns!
De asemenea, ma puteti ajuta cu vre-o adresa de email al Ministerului Invatamantului sau poate al unei alte unitati legale, unde as putea face o cerere (sau plangere) referitor la problema mea, iar acestia sa le ceara companiei respective sa mi se elibereze anexele?
Incerc sa abordez toate metodele posibile, pentru ca sunt intr-o situatie disperata.
Retin ca asa am procedat pentru eliberarea diplomei, dar sunt deja 4 ani si nu mai stiu link-ul, email-ul ... nimic.
Ordin 539/2013
doriacristina
Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca:
c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)