Am o poprire infiintata de un executor judecatoresc. Problema este ca poprirea a fost trimisa atat la companie, cat si la banca unde am deschis contul si unde imi vireaza compania salariu. Astfel compania ar trebui sa imi retina 1/3 din salariu, restul de 2/3 fiind virati in cont. Banca este si ea obligata sa imi retina 1/3 din sumele care sunt virate in cont si reprezinta salariu. Este evident ca ajung sa mi se retina mai mult de 1/3 din salariu la final de luna. Am incercat sa discut cu executorul care mi-a confirmat ca mi se retine astfel mai mult de 1/3, insa nu pare dispus sa ia nici o masura ca acest lucru sa nu se intample. Este legala o astfel de masura? Ce masuri pot lua impotriva executorului judecatoresc?
Puteti formula cerere scrisa executorului judecatoresc pt a ridica poprirea de pe contul bancar unde se vireaza diferenta de salariu. Insistati si se va rezolva ca sa nu mai mergeti in instanta. Nu este legal, procentul nu poate depasi 1/3 din venituri si executorul va face adresa catre banca de ridicare a popririi.
Nu banca a gresit pt ca aceasta nu are de unde sa cunoasca ca acei bani care intra in cont au fost deja popriti.
Daca banca nu intelege fa cerere la financiar sa ridici salariul in numerar si renunta la contul din banca. Este dreptul tau, este perfect legal si astfel nu mai incaseaza banca si acele comisioane de retragere numerar de la ATM.
Poprire salariala
arabolu
Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
janny_dinu
Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)