avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere convocare pentru cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere convocare pentru cercetarea disciplinara

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti care este baza legala, in care se specifica faptul ca aceasta convocare trebuie transmisa salariatului prin posta cu confirmare de primire cu 5 zile lucratoare inainte de cercetarea disciplinara ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 1 Iulie 2013
Baza legala : ccm aplicabil angajatorui sau regulamentul intern al acestuia.
- societatea nu are ccm
- m-am uitat in regulamentu intern si nu este specificat nici un termen anume intre trimiterea convocarii si data cercetarii disciplinare : "'In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de Directorul General pentru a realiza cercetarea, precizindu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii '''

in acest caz poate sa fie si un interval de 1 zi sau 2 intre trimitere si data convaocarii ?
Da, poate sa fie si un astfel de interval specificat de dvs.

Ceea ce stiati dvs era prevazut in fostul CCMN.
I-am dat salariatului convocarea, era la sediu firmei, a citit-o dar nu a vrut sa semneze de primire, acum daca o trimit acasa cu confirmare de primire , e posibil sa refuze sa o primeasca, in acest caz data convocarii va fi depasita . Trebuie sa intocmesc din nou o alta convoare cu o alta data ?
Exact. Intocmiti o noua convocare cu o alta data.
Pentru refuz incheiati un proces-verbal in acest sens.

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog ramy84 ramy84 Angajatorul a emis decizie de incetare CIM pe art. 61 lit. a, C. Muncii, ca sanctiune disciplinara. Decizia a fost contestata in instanta, si anulata pentru ... (vezi toată discuția)