avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un sfat va rog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un sfat va rog

Angajatorul a emis decizie de incetare CIM pe art. 61 lit. a, C. Muncii, ca sanctiune disciplinara. Decizia a fost contestata in instanta, si anulata pentru neindeplinirea procedurii de cercetare disciplinara prealabila. Dat fiind faptul ca angajatorul se incadreaza inca in termenul de 6 luni impus de prevederile art. 268 alin. 1, C Muncii, poate reincepe procedura de cercetare disciplinara prealabila? In cazul in care salariata nu semneaza pentru confirmare de primire a convocarii, sau nu se prezinta la convocare, angajatorul are dreptul de a dispune sanctionarea fara efectuarea cercetarii, conf. art. 267 alin. 3 C. Muncii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:19, 29 Martie 2009
Daca se refuza semnarea convocarii la cercetare se poate trimite aceasta convocare pe adresa salariatului cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.Pentru probarea trimiterii convocarii aveti factura/recipisa de la posta.Daca ati respectat aceste prevederi obligatorii puteti dispune sanctionarea salariatului in conditiile art.267 alin.3 Codul muncii
1. Intrucat instanta nu s-a pronuntat pe fond, angajatorul poate indeplini procedura cercetarii disciplinare prealabile.
2. Daca angajatul este instiintat, in orice forma, de efectuarea cercetarii disciplinare dar acesta nu se prezinta si nu motiveaza neprezentarea, angajatorul are dreptul sa dispuna sanctionarea angajatului.
va multumesc pentru sfaturi...
totusi, daca salariata nu poate fi gasita la adresa cu care figureaza in actul de identitate, iar Oficiul Postal returneaza plicul cu convocarea fara ca salariata sa fi luat al cunostinta de continutul acesteia?
In acest caz nu mai este vina dvs., este vina salariatului ca nu a anuntat pe angajator de modificarea domiciliului sau resedintei inscrisa in CIM.

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara prealabila ancuta.alin ancuta.alin Buna ziua, Am si eu o problema. Am transmis unui salariat convocarea la comisia de disciplina sub semnatura de primire, dar in convocare este prevazut ca ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara utc utc Buna ziua, Salariatul refuza sa dea nota explicativa Ce este de facut? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)