avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fractionare zi concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fractionare zi concediu

Este posibil sa fractionezi o zi de concediu, si sa iei un nr de ore in zile diferite ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 27 Iunie 2013

Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.
În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Este psoibil , atata vreme cat nu exista nicio interdictie in acest sens.
Si eu am judecat ca dvs, problema este cum il pontez in acea zi in care a luat doar 3 ore dintr-o zi de concediu ?
este corect ce spuneti, concediul este pentru odihna ! Dar nu se specifica nicaieri ca este interzis. Eram curioasa daca a practicat cineva .
Sincer sa fiu nu am intalnit o situatie practica in sensul expus de dvs.

Probabil ca la cumul a 8 ore de CO se va ponta o zi in CO ...:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul luckyan86 luckyan86 salut!lucrez de 3 ani ca bucatar la un restaurant,in acesti 3 ani nu am avut nici un concediu de odihna,nu am primit nici un leu in plus pentru ca am venit in ... (vezi toată discuția)
Cate zile de concediu mi se cuvin rotariu dorina rotariu dorina Am un contract de lucru de 8 ore pe zi si 40 ore pe saptamana si dreptul la 20 de zile de concediu pe an , dar am o mare problema , Lucrez la un magazin ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna legale viky56 viky56 Buna ziua Va rog sa -mi spuneti in baza carei legi sau articol din codul muncii se stabilesc zilele de concediu de odihna .? Daca ai vechime in munca nu e ... (vezi toată discuția)