avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata in procese cu politia rutiera
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata in procese cu politia rutiera

Buna ziua,

Am un dosar la judecatoria sector 6 contra Politiei rutiere. In acest moment sunt urmatoarele cheltuieli:
- dauna in sine de la accident vreo 5400 lei demonstrata cu deviz de la service;
- expertiza solicitata de judecator 800 lei (copie OP la dosar)
- taxa de timbru de vreo 450 lei (o sa depun la urmatoarea sedinta).

Dauna de la accident este clar ca o solicit sa fie platita de firma de asigurari de pe RCA soferului in cauza.

Intrebarea este: De la cine e mai bine sa solicit cheltuielile de judecata cum ar fi taxa de expertiza si taxa de timbru?

Stiu ca RCA acopera si ”cheltuielile de judecata in cazul in care exista un proces datorat evenimentului rutier”

Eu am solicitat deocamdata plata taxei de expertiza să fie făcută de către intimat (adica Politia Rutiera ca mi se pare logic că a fost decizia lor gresita referitor la vina mea)... Acum s-a mai adaugat și taxa de timbru...

Dar nu stiu cum sa procedez mai corect:
1. Poate este mai bine toate cheltuilile sa le solicit de la asiguratorul RCA, care este Euroins.
2. In realitate, plateste poliția rutiera cheltuieli de judecata sau trebuie umblat și executat?
3. Taxa de timbru aferenta daunei să o cer la plata asiguratorului sau politiei rutiere.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Neplata daunei total economice Mihiionutmihai Mihiionutmihai Buna ziua de circa 4 luni ma tot chinui sa recupereze o dauna total economică în urma unui accident auto .Am o întrebare pot da în judecata persoana care a ... (vezi toată discuția)
Refuz plata asigurator euroins iulian1986 iulian1986 In data de 31.05. 2015 am gasit masina lovita in parcarea din fata blocului dupa ce am venit de la serviciu. Persoana vinovata de producerea accidentului mi-a ... (vezi toată discuția)