avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea dividendelor din tarile UE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea dividendelor din tarile UE

Buna ziua

Am o firma in Bulgaria la care sunt administrator si de pe care la finele anului am scos dividende pentru care am platit un impozit de 5% in Bulgaria.
Acum cateva zile cineva din ROmania cu firma in Bulgaria cu calitate de administrator care a scos dividende in anul anterior a primit o hartie de la ANAF prin care i se cere sa plateasca diferenta intre impozitul pe dividende din Bulgaria si cel din Romania.

E posibil? E vreo lege prin care statul Romana si impoziteze veniturile din alte tari atat timp cat sunt facute acolo si pentru care s-au achitat taxele din tara respectiva?

Alte discuții în legătură

Dubla impunere de cass? radulucian 22 radulucian 22 Am avut un contabil tare deștept , care îmi spunea tot timpul sa declar dividende in fiecare an în martie . Ok 2018 am luat 30000-5% taxe , limita fiind ff ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende primite intr-o tara non-ue Andrei_Micu Andrei_Micu Potrivit noului cod fiscal impozitul pe dividende primit de la o firma din Romania va fi de 5% de la 2017, cu retinere la sursa. Intrebarea mea este: Acest ... (vezi toată discuția)
Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)