avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dubla impunere de Cass?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dubla impunere de Cass?

Am avut un contabil tare deștept , care îmi spunea tot timpul sa declar dividende in fiecare an în martie . Ok 2018 am luat 30000-5% taxe , limita fiind ff aproape de 12 salarii . In 2018 asta . Casa de plata 2500 lei , deși avea, platit și [e CIM In paralel.

Dubla impunere de Cass, ,aveam și salariu peste medie. Acum , dividendele sunt trecute investii din start ? Ceva nu e in regula cu dubla taxare, ce demersuri trebuie sa fac pt a face cerere restituire?

Am declarat doar fiind grăbit de o situație dar acum doresc sa nu fiu prejudiciat de stat cu aceasta șuma , pt că nu e singurul an în care am platit la dublu impozitul .
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 21:46, 25 Ianuarie 2022
Nu este vorba de dubla impozitare ...desi o percepi asa. Salariul e o treaba - si de aici impozitul pe salariul. Vaniturile suplimentare pe care doresti sa le scoti din firma - le scoti sub forma de dividende si de aici setul 2 de impozite. Sa ajustezi din spate - nu prea vad cum. Adica vii peste 4 ani si spui ca tu nu mai iei banii din firma si vrei sa recuperezi impozitele platite - cam greu de demonstrata, mai ales dc ai retras banii din firma + sunt o gramada de hartii facute intre timp, situatiile financiare anuale inregistrate la anaf cu alocarea banilor pe dividende. Trecutul e cam trecut. Vorbeste cu contabilul tau pentru inchiderea anului 2021.
Nu , tu nu percepi ce insea,na dubla impozitare deși afirmi același lucru . Pt ce trebuie sa dau de doua ori Casa pe aceeași pf dar nu se numește sub;a impozitare ? Beneficiezi de servicii
duble ? veniturile din dividende sunt deja la a treia impozitare despre ce vorbim., Stam și facem teoria chibritului cu contabili care nu percep chestiuni de baza .

DanielaGiurgea a scris:

Nu este vorba de dubla impozitare ...desi o percepi asa. Salariul e o treaba - si de aici impozitul pe salariul. Vaniturile suplimentare pe care doresti sa le scoti din firma - le scoti sub forma de dividende si de aici setul 2 de impozite. Sa ajustezi din spate - nu prea vad cum. Adica vii peste 4 ani si spui ca tu nu mai iei banii din firma si vrei sa recuperezi impozitele platite - cam greu de demonstrata, mai ales dc ai retras banii din firma + sunt o gramada de hartii facute intre timp, situatiile financiare anuale inregistrate la anaf cu alocarea banilor pe dividende. Trecutul e cam trecut. Vorbeste cu contabilul tau pentru inchiderea anului 2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)
Cum declar bani primiti din firma offshore? offoffon offoffon Am avut o firma offshore pana in 2018. Am inchis firma si am scos banii. As dori sa stiu care este metoda legala de a declara acesti bani? Am inteles ca pot ... (vezi toată discuția)
Bani din contul firmei Amalia Hovanet Amalia Hovanet Buna ziua. Am un SRL din anul acesta, mai exact din septembrie. Am extras banii dupa cardul de firma, dar nu am facut nici un act legal, cel putin contabila nu ... (vezi toată discuția)