avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bani din contul firmei
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bani din contul firmei

Buna ziua. Am un SRL din anul acesta, mai exact din septembrie. Am extras banii dupa cardul de firma, dar nu am facut nici un act legal, cel putin contabila nu mi-a zis nimic. Ce pot face ca sa fiu in regula cu actele? Si ce ar trebui sa fac in continuare? Banii pe care ii scot sa nu fie in interes pt firma ci in interes propriu.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:40, 3 Decembrie 2018
Nu puteti sa scoateti asa oricand si oricum bani din srl decat daca firma a avut profit, ati dat hotarare a adunarii generale de distribuire dividende si ati platit pentru ele la stat impozitul pe venitul din dividende de 5%. Banuiesc ca ati cam "neglijat" din start un posibil sfat din partea contabilului pe care il mai si platiti.
Va rog sa cititi detalii si opinii si la adresa www.avocatnet.ro/t13504/plat...
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi scot ceva bani din firma bm2 bm2 Buna ziua, Am inteles ca din punct de vedere fiscal cea mai buna solutie pt mine este sa imi fac o firma sa ma angajez part time in loc sa imi fac PFA. ... (vezi toată discuția)
Firma cu profit și scot dividende Tomi14 Tomi14 Salut. Am o intrebare va rog. Am o firma unde am facut profit de 12.000 de lei. Vreau sa scot dividende de 10.000 de lei. Dar am cumparat o masina care costa ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)