avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma cu profit și scot dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma cu profit și scot dividende

Salut.
Am o intrebare va rog.
Am o firma unde am facut profit de 12.000 de lei. Vreau sa scot dividende de 10.000 de lei. Dar am cumparat o masina care costa 5000 de lei. Contabila zice ca dupa bilant pot sa scot din firma in continuare dividende de 10.000 (desi eu nu am cash-ul respectiv ca l-am dat pe masina). De ce? Nu ar trebui sa scot doar 10.000 - 5.000 = 5.000 lei dividende? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Tomi14 , utilizator 14:21, 19 Noiembrie 2023
Daca dumneavoastră sunteți acționarul majoritar, scoateți dividende 5000 lei, nu cât zice contabila. Acționarii hotărăsc ce procent, sau câți bani ridică din dividende.

Mașina ați cumpărat-o pe numele firmei pe persoană juridică`?
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
va rog sa-mi raspundeti la intrebare. va multumesc. da, e pe firma masina
Daca aveti profit distribuiti dividende, daca nu aveti cash acum le luati treptat cand aveti incasari.Cumpararea unei masini nu scade profitul (nu este cheltuiala), a scazut cash-ul si a intrat un activ, veti avea cheltuieli lunare cu amortizarea.
Buna ziua. Multumesc. Deci mai bine sa nu scot banii ca dividende, sa ii las in firma, ca oricum nu ii am ca s-au dus pe masina :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare masina roli_28 roli_28 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am urmatoarea intrebare/problema: - sotia mea detine o microintreprindere fara angajati, ... (vezi toată discuția)
Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Microintreprindere - cumparare/vanzare actiunii piata de capital printr-un broker extern Th.c1976 Th.c1976 Buna ziua, Doresc sa infintez o mictrointreprindere prin care sa tranzactionez actiunii pe piata de capital la nivel mondial prin intermediul unui Broker ... (vezi toată discuția)