avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pe conturile din banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pe conturile din banca

Tatal meu a murit anul trecut,mama mea a spus ca nu are nici un interes sa faca succesiunea,apoi am intrebat-o de banii din banca ce erau fie pe numele tatalui,fie pe numele ambilor soti,ea a recunoscut cu greu ca atunci cind el nu mai putea iesi din casa a trecut toate conturile pe numele ei,logic mi-e ca nu a vrut sa imparta cu mine.Tata ava 38 mil.lei vechi pensie,ea 14 mil.,iar in 50 ani de activitate cum se poate crede ca el avea la data decesului doar 27 mil.cum zice ea? Tata a lucrat in politie.Adica mai putin decit pensia pe o luna?In 2011 mama mea si-a imputernicit o amica pe toate cont.si depozitele din BCR,aceasta premeditare si rea intentie se pot dovedi la tribunal?Adica judecatorul poate cere istoria activitatii la banci sa dovedesc ce a facut maica-mea?Am sanse in instanta sa se faca o succesiune,ca doar nu poate zice ca in timpul casatoriei doar banii ei erau depusi ca nu avea cum la ce venituri avea ea comparativ cu tata.Se poate verifica si la fisc ca am impresia ca exista si un imobil dobindit in timpul casatoriei,dar mi s-a ascuns asta,mamei mele ii este teama de un proces,dar imi spune dovedeste ca au existat bani pe numele lui taica-tu. La veniturile parintilor mei ar putea fi niste sume f. mari in banci,dat maica-mea chiar nici un leu nu-i dispusa sa-mi dea..Sunt bani dobinditi in timpul casatoriei totusi,chiar daca acum sunt toti pe numele ei.Deci ce ma sfatuiti sa fac,deschid proces?
Cel mai recent răspuns: Alma10 , utilizator 18:27, 27 Iunie 2013
puteti face succesiunea, trabuie sa faceti dovada ca banii au fost in banca la data decesului pe numele defunctului,
Tocmai aici e nenorocirea,ca dupa cum am scris,ea a trecut inainte sa moara tata banii pe numele ei,dar cum era posibil ca intr-o familie tocmai cel cu venituri mai mici sa posede toate conturile si celalalt nimic?Nu se poate face dovada prin extrasele bancare ca ea a vrut sa fie tot pe numele ei?Adica munca de o viata a sotilor e doar pe numele sotiei?Dar e evidenta reaua credinta si premeditarea,adica eu nu cistig nimic,toti banii sunt doar ai sotiei supravietuitoare? Unde s-a mai pomnit asa ceva? Sau imi trebuie un avocat bun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de partaj? Gabriellla Gabriellla apartamentul cumparat in timpul casatoriei, pe numele ambilor soti, cu bani mosteniti de sotie, in urma decesului tatalui acesteia, face obiectului actului de ... (vezi toată discuția)
Partaj carla.dinu carla.dinu In cazul in care se pronunta divortul dar nu se face partajul acum, ci dupa 1 an, se mai pot imparti si conturile bancare ale unuia dintre soti? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia banilor? Buna ziua. Problema mea e (poate) mai dificila si din punctul meu de vedere fara speranta de reusita, dar totusi mi-am luat inima in dinti si am zis macar sa ... (vezi toată discuția)