avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de munca cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de munca cu angajatorul

CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 14 Iulie 2013
Art.27 C.mun. prevede :
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
....
FIRMA subcontractoare presteaza serv de menaj la o intreprindere si se intra pe baza unui card de acess la intreprindere orice angajat,in caz ca firma nu imi semneaza contractul si ma tine la negru pe baza acestui card pot reclama la ITM daca nu imi da salariu.
Puteti reclama la ITM faptul ca angajatorul nu va incheie c.i.m.
ATUNCI ITM intervine sa lucrez cu contract si sa recuperez banii am fost tinut la negru in caz ca nu ii primesc conform codului muncii.
ITM -ul va constata fapul ca angajatorul nu v-a incheiat c.i.m. si va dispune ca masura obligatorie incheierea unui c.i.m. de la data inceperii activitatii

Alte discuții în legătură

Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Amenda itm constructie in regie proprie contiflam contiflam Buna seara In data de 05 11 2014 în timpul turnării centurilor la o construcție in regie proprie , persoana fizica, hop ITM în curte la noi. La turnare ... (vezi toată discuția)