avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incalcarea drepturilor de catre instanta de judecata !
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incalcarea drepturilor de catre instanta de judecata !

Am avut un proces pe rol,litigiu de munca si au fost administrate urmatoarelel probe:
-fise pontaje din partea societati parate pentru perioada 2009-2011;din acestea reiese un program de lucru de 8 ore de luni pana vineri;
-din partea mea ca reclamant -rapoarte de lucru privind situatia zilnica de lucrari efectuate din santier ce erau intocmite de mine personal;
-proba testimoniala cu 2 martori propusi de mine si 2 propusi de parata care atesta programul de 10 zile cu 4 zile libera cu o norma de lucru de 10 ore,07-17;
-proba expertiza contabila realizata atat de expert numit de instanta cat si de expert parte acceptat de catrea aceasta,ambii experti ajungand la aceleasi concluzii si anume aceeasi suma de bani;
-interogatoriu luat paratei in care recunosc programul desfasurat de 10 zile consecutiv lucrate cu 4 zile de reapus care defapt era programul real.
-inscrisuri oficiale privind programul de lucru 07-17 transmise prin fax catre beneficiarul lucararii.
In minuta redactata de instanta reiese ca admite actiunea in parte obligand parata la plata unui numar de ore suplimetare X,ore ce nu se regasesc in niciun raport de expertiza contabila aferenta anului 2011;respinge plata orelor suplimetare 2009-2010,sporului de weekend de 1% stabilit de experti,iar cheltuielile de judecata au fost admise decat onorariile avocatilor lunand in considerare alte cheltuilei de judecata: precum si cele privind experti admisi in cauza ,fotocopii ,carburantii etc.
Se face precizarea cu APEL .
Intrebarile mele sunt:
Instanta de fond nu trebuia sa urmareasca interesul legii si sa se sesizeze din oficiu pentru acele foi colective de prezenta depuse la dosarul cauzei ca sunt false si astfel societatea a incalcat legea (fals,uz de fals ,evaziune fiscala).Deci parata se contrazice singura depune foi de prezenta 2009-2011 de luni pina vineri a 8 ore iar ulterior recunoaste in interogatoriu ca ei de fapt lucreaza alt program decat cel depus la dosar.
Sau daca nu trebuia sa tina cont de probatoriu administrat in cauza din care reiese clar ca am desfasurat un program de 10 zile lucrate consecutiv si 4 zile liber .
O alta intrebare de ce APEL si nu recurs.
Ca si concluzie consider ca societatea a intervenit la instanta de judecata pentru aceasta pronuntare pentru ca mi-au fost diminuate drepturile cu 90% fata de expertiza contabila.
Mai mult de atit pirat nu a avut cerere la ITM privind decalarea repausului sapataminal iar domnul judecator tot nu a tinut cont de aceasta
SE poate considera abuz din partea insatantei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:13, 28 Iunie 2013
1. Ati solicitat instantei de judecata inscrierea in fals a acelor pontaje?

2. In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.- art.137 alin.4 C.mun.
Numai in aceasta situatie se solicita autorizarea de la ITM.

3. Daca sunteti nemultumit de hotararea instantei , atunci atacati-o cu apel.
In concluziile scrise depuse la dosar am adus la cunostinta instantei ca exista o neconcordanta reala intre foile de pontaj depuse la dosarul cauzei si celelalte probe administrate . Se pote spune ca am solicitat instantei inscrierea in fals a acelor pontaje ?
Nu se poate afirma asa ceva. Inscrierea in fals este o procedura prevazuta de Codul de procedura civila.
Pot cere Curtii de Apel acest aspect in faza de atac?
Apelul exercitat în termen provoacă o nouă judecată asupra fondului, instanța de apel statuând atât în fapt, cât și în drept.
Prin urmare, puteti solicita instantei de apel inscrierea in fals a acelor acte.

Alte discuții în legătură

Inscriere in fals in ncpc FRD FRD Intr-un litigiu de munca angajatorul a depus la proba cu inscrisuri foi de prezenta certificate conform cu originalul.Doresc sa ma inscriu in fals intrucat ... (vezi toată discuția)
Cum decurge un proces la tribunalul pt dreptul muncii ovip ovip Acum 2 ani l-am dat in judecata pe fostul angajator pt nerespectarea CIM, dupa ce anterior depusesem o plangere la ITM. Cei de la ITM i-au anuntat pe cei de la ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca ContSters269240 ContSters269240 daca la fond nimeni nu a facut referire la faptul ca eram unic intretinator, pot aduce la recurs hirtie de la financiar prin care sa demonstrez? firma nu a ... (vezi toată discuția)