Acum 2 ani l-am dat in judecata pe fostul angajator pt nerespectarea CIM, dupa ce anterior depusesem o plangere la ITM. Cei de la ITM i-au anuntat pe cei de la firma respectiva intr-o saptamana, dar in control s-au dus dupa 3 luni =D>, si i-au intervievat pe directori :D, bun control deci.
In fine, sa continui cu procesul, depun eu actele, aduc martori, si depun si ei acte (falsificate intre timp - lucru pe care l-am demonstrat instantei, faza la care judecatorii - ca sunt cate 3-4 - au ras, dar tot le-au acceptat, ca doar de, scria "conform cu originalul" pe ele). Actele respective erau foi de prezenta, bilete de invoire si foi de intrare la poarta intreprinderii, ciudat lucru, se tinea evidenta cu orele de intrare si iesire doar in zilele cand am lucrat eu; din greseala au depus si foile de prezenta pe luna urmatoare plecarii mele, din care se vede clar ca in nici o zi nu s-a tinut prezenta si cu ore de iesire - ceea ce ma face sa-mi pun intrebarea - cum se tinea evidenta orelor lucrate ??
Asa ajung la partea de final a procesului, dupa ce s-a facut si o expertiza contabila la firma respectiva, binenteles ca le-a iesit cum au vrut ei - cu o singura mentiune, sistemul orar este de genul 1 ora are 60 minute, 1 minut are 60 secunde ... - dar conform expertizei se lucrau 8,9 ore, 9,7 ore ... ciudata modalitate de contorizare a timpului :D.
In fine, primesc pe 23 feb anul acesta instiintare de la tribunal ca in noiembrie anul trecut mi s-a respin cauza, si ca trebuie eu sa platesc cheltuielile de judecata.
Am si eu o intrebare, ce solutie de atac a unei hotarari judecatoresti bazate pe acte false exista ?
In primul rand declarati repejor recurs impotriva hotararii pe care tocmai ati primit-o. Termenul de recurs este de 10 zile de la comunicare. Poate aveti castig de data asta...
In general, atunci cand intr-un proces se "servesc" acte false se poate recurge la verificare de scripte sau la procedura falsului (ceea ce presupune suspendarea ..trimitere la parchet...boala lunga moarte sigura). Daca in urma judecatii se constata ca hotararea s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals atunci se poate ataca hotararea in revizuire (cale extraordinara de atac).
NU. Atentie, depuneti recursul la instanta care a pronuntat hotararea. (Tribunalul sper ca a fost). Nu-l depuneti in alta parte ca e nul. Recursul dvs. impreuna cu tot dosarul va fi inaintat instantei superioare - Curtea de Apel. Aceasta va fi cea care va judeca recursul.
Ajutor urgent, va rog!
nadinna
am avut un proces civil pentru un imobil care s-a judecat in fond, apel, recurs dar intre timp s-a inceput urmarirea penala impotriva celeilalte parti deoarece ... (vezi toată discuția)