avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor urgent, va rog!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor urgent, va rog!

am avut un proces civil pentru un imobil care s-a judecat in fond, apel, recurs dar intre timp s-a inceput urmarirea penala impotriva celeilalte parti deoarece la vanzarea imobilului s-a folosit de acte false.
as dori sa stiu ce cale de atac sa mai folosesc adica contestatia in anulare sau revizuirea ca sa pot sa tin procesul pe loc-sa nu se execute hotararea(de anulare a vanzarii) pana nu se finalizeaza urmarirea penala. din cate stiu penalul tine in loc civilul.
la acest proces pe toata dura lui eu nu m-am prezentat ca nu am fost in oras iar cand am fost, avocatul meu mi-a spus ca nu este nevoie sa ma prezint, el renuntand la niste probe in defavoarea mea.
va rog sa-mi spuneti ce pot face: contestatie in anulare sau revizuire?

nadia petre
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2008
nadinna, utilizator
Cel mai recent răspuns: nadinna , utilizator 11:25, 13 Octombrie 2008
Dupa folosirea cailor ordinare de atac , apelul si recursul , dvs aveti la indemana caile extraordinare de atac, contestatia in anulare si revizuirea , pt motivele expres prevazute de lege.
Nu intotdeauna pot fi exercitate aceste cai extraordinare ."Penalul tine in loc civilul "- aceasta este formularea corecta.
Oricum daca respectivele acte nu erau cele autentice , fiind false , acele acte sunt lovite de nulitate absoluta , cu toate consecintzele juridice ce decurg din aceasta cauza de ineficacitate a actelor juridice.
Astfel , partile vor fi supuse in situatia de fapt anterioara.
Cu siguranta se vor efectua si acte de cercetare cu privirea la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri private.
Ati putea exercita calea de atac a revizuirii , pt faptul ca hotararea s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals in cursul sau in urma judecatii...
este vorba de o procura cu care s-a facut vanzarea, se pare ca este falsa, de aceea s-a inceput urmarirea penala la plangerea facuta de proprietarul imobilului care sustine ca nu a dat niciodata procura de vanzare cuiva.
Actul de vanzare cumparare , fiind un act de dispozitie , poate fi incheiat de catre o terta persoana in temeiul unei procuri autentice .
Astfel, in temeiul faptului ca respectiva procura era falsa , respectivul act de vanzare cumparare este lovit de nulitate absoluta , efectele juridice ale acestei sanctiuni fiind repunerea in situatia anterioara prin restituirea prestatiilor celor doua parti contractante .
da stiu asta a hotarat instana deja, dar ce mai potface acum contestatie in anulare sau revizuire?
da stiu asta a hotarat instana deja, dar ce mai pot face acum contestatie in anulare sau revizuire?
parca am auzit ca la revizuire, platind o cautiune, pot suspenda executarea...nu stiu cum
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2008
nadinna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sã fac ca sã anulez o hotãrâre judecãtoreascã? Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Un vecin are o hotarare judecatoreasca pentru reconstituirea unui teren de 50 ari din 1994 pentru un amplasament intr-o tarla z, fara a defini ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o decizie eronata pronuntata in recurs? vioadel vioadel Cum se poate ataca o decizie a Curţii de Apel prin care a admis recursul unui străin care a intervenit întrun proces de partaj invocand un asa zis împrumut ... (vezi toată discuția)
Procura falsa? laura_fpch laura_fpch Buna ziua tuturor, Am cerut constatarea nulitatii unui contract de vanzare-cumparare, in baza unei procuri false. Nu cunsoc persoana care apaare in procura si ... (vezi toată discuția)