avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot ataca o decizie eronata pronuntata in recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot ataca o decizie eronata pronuntata in recurs?

Cum se poate ataca o decizie a Curţii de Apel prin care a admis recursul unui străin care a intervenit întrun proces de partaj invocand un asa zis împrumut de bani acordat sotilor. Contrar deciziei civile din apel, cand s-a demonstrat cu documente emise de autoritatea de frontiera ca cele susţinute de intervenient sunt false (existand in acest sens si un dosar penal), completul a acceptat recursul indicand instantei care va rejudeca apelul sa mentina valid asa zisul împrumut. Este josnic şi periculos ceea ce se întâmplă, in această situaţie ar trebui sa ma bucur ca acel intervenient nu a avut pretenţia la o suma mai mare ...
Cel mai recent răspuns: vioadel , utilizator 15:07, 15 Mai 2012
Stimat forumist,

Decizia pronunțată în recurs este irevocabilă. Din păcate pentru dvs nu o mai puteți ataca.

Evident, dacă înscrisurile folosite de adversari sunt declarate false, prin aceasta înțelegând nu existența unui dosar penal ci soluționarea definitivă a unui dosar penal, puteți face, folosind decizia penală, o revizuire, conform 322 pct 4.

Cu stimă.
Nu se poate contesta la presedintele Curtii de Apel? Daca da, care ar putea fi consecintele?
Stimate forumist,

Nu există contestație la Președintele Curții de Apel. Dvs ați epuizat recursul, ultima cale de atac. Astfel hotărârea dată nu mai poate fi modificată.

Căile extraordinare de atac, contestația în anulare și revizuirea, privesc motive speciale, care nu sunt aplicabile decât în cazuri extraordinare.

Repet, dacă înscrisurile folosite de adversari sunt declarate false, poate fi oportună o revizuire, dacă nu, răspunsul este că ați epuizat un ciclu procesual, în mod complet.

Cu stimă.

Ce înseamnă motive speciale şi cazuri extraordinare? Erorile grosolane privind continutul dosarului se încadrează aici? Nu pot sa accept ca ceea ce au constatat 2 complete în două faze procesuale, in baza probelor administrate de părţi, poate fi anulat in totalitate de un complet dubios in faza de recurs. Dumneavoastra acceptati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la iccj ContSters280210 ContSters280210 In ce situatii se pot face contestatii la ICCJ ? (vezi toată discuția)
Instanþa a rãmas în pronunþare deºi am solicitat termen pentru imposibilitate de prezentare catalin2012 catalin2012 Buna ziua. In 26.09.2013 am avut a doua infatisare la recurs (la primul termen din 13.06.2013 am cerut amanare pentru lipsa aparare). Din cauza serviciului nu ... (vezi toată discuția)