Buna ziua. In 26.09.2013 am avut a doua infatisare la recurs (la primul termen din 13.06.2013 am cerut amanare pentru lipsa aparare). Din cauza serviciului nu m-am putut prezenta, iar pe 19.09 am tr pe fax o cerere de schimbare de termen cu dovada ca nu ma pot prezenta in 26 . Am vazut pe site ca s-a judecat si s-a admis recursul partii adverse, in parte. Pronuntarea scrie ca este irevocabila. Mai pot ataca in vreun fel ?Multumesc.
Nu văd de ce cale utilă de atac ați mai dispune, având în vedere că revizuire și contestația în anulare reglementează situații speciale, destul de rar întâlnite.
Astfel, pe scurt, răspunsul este: aveți la îndemână, după caz, cele două căi de atac extraordinare, contestația în anulare și revizuirea, dar exclusiv dacă vă încadrați în situațiile limitative la care acestea se referă.
Am trimis pe fax cererea de schimbare de termen si dovada ca nu ma pot prezenta pe 26, este posibil sa nu fi ajuns la dosar? Pot ataca prin revizuire si sa motivez imposibilitatea prezentarii? Multumesc.
Nu consider ca aveti sanse.
Era recomandabil sa aveti avocat angajat si sa va reprezinte.
Cererea probabil ca a ajuns la dosar dar s-a respins cererea de amanare.
Nu ştiu cum aţi ajuns la concluzia că judecătorul era obligat să acorde un nou termen în cauză, însă concluzia dvs. este eronată. Judecătorul nu are această obligaţie nici măcar atunci când se solicită acordarea unui termen pentru lipsă de apărare, iar solicitarea unui termen pentru imposibilitate de prezentare nu este reglementată de Codul de procedură civilă. Îmi pare rău, dar nu aveţi cum să câştigaţi într-o eventuală cale extraordinară de atac.
Avand in vedere ca ati solicitat intai un termen pentru angajare aparator trebuia sa angajati un avocat si acesta va reprezenta, nefiind obligatorie prezenta dumneavoastra la tribunal.
Evident, nu ati facut acest lucru iar decizia judecatorului a fost in consecinta.
Acum, nu va ramane decat sa va judecati din nou.
Nu repetati greseala de a nu va lua un avocat.
Bafta!
Proceduri cedo
marinica71
am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)