avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proceduri CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proceduri CEDO

am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la cedo?stima!
Cel mai recent răspuns: marinica71 , utilizator 04:33, 7 Martie 2014
PUTETI FACE .
Pentru a va adresa cu o plangere la CEDO, trebuie sa indepliniti niste conditii obligatorii.
Principala si prima conditie de admisibilitate pentru cererile adresate CEDO este ca hotararea atacata sa fi ramas definitiva dupa epuizarea cailor de atac interne, dar nu include revizuirea si contestatia in anulare pentru toate hotararile.
Deci trebuie sa fi promovat toate caile de atac, inclusiv recursul de care vorbiti dumneavoastra.
Decizia impotriva careia se depune plangere la CEDO trebuie sa fie o decizie definitiva, pronuntata de instanta nationala competenta cea mai inalta.
Termenul de sesizare a Curtii Europene a Drepturilor Omului este de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.

Cererile adresate CEDO nu pot privi particularii, ci doar institutii ale statului.
Va postez un link ce contine niste ghiduri utile.
[ link extern ]

si inca un link util
[ link extern ] /
daca am o hotarare irevocabila de la iccj mai pot cere instantei revizuirea sau contestatia in anulare pentru toate hotararile?
Stimat forumist,

Vă sfătuiesc să vă adresați Curții Europene a Drepturilor Omului exclusiv în cazul în care v-ați lovit de încălcarea drepturilor și libertăților protejate de Convenție Europeană. CEDO nu este o instanță de recurs la nivel european, acesta fiind și motivul pentru care un număr mare de aplicații sunt respinse ca vădit inadmisibile.

Recunosc, am subliniat acest lucru și față de ultima întrebare a dvs. Potrivit dreptului intern, contestația și revizuirea sunt căi extraordinare de atac, fiind accesibile doar într-un număr limitat de cazuri, pentru motivele strict arătate de lege. Nu contează ce instanță a pronunțat hotărârea, ci dacă există motivele rejudecării.

Cu stimă.

am avut termen la CURTEA DE APEL de care eu nu am stiut deoarece nu am primit citatia nu am semnat de primire asa cum prevede legea si recursul mi s a respins ca netimbrat deoarece nu am stiut nimic.am mers in fata instantei CURTII DE APEL si am explicat situatia si m am trezit ca dosarul a ajuns la ICCJ in 23.03.2013 si am termen in 27.02.2014 si sa primesc acelasi lucru adica respinge recursul asa cum a stabilit CURTEA DE APEL.eu ce vina am ca agentul procedural nu si a facut treaba asa cum prevede legea?de ce sa pierd un proces dupa ce am cheltuit bani,timp,nervi etc din cauza altora?nu stiu deca aveam castig de cauza dar puteam beneficia de de toate caile de atac de care beneficiaza toti cetatenii din aceasta tara.mie acest drept mi s a luat din vina altora.
Stimat forumist,

Presupunând, datorită stadiului procesual, că vă judecați pe vechiul Cod de procedură civilă, semnarea pe citație nu este obligatorie decât dacă vă aflați la domiciliu, dvs în persoană, sau apropiații dvs.


Art. 92 Cod procedură civilă:
,,Inmanarea citatiei se va face personal celui citat (...)daca cei aratati nu voiesc sa primeasca citatia sau sunt lipsa, agentul va afisa citatia, fie pe usa locuintei celui citat, fie daca nu are indicatia apartamentului sau camerei locuite, pe usa principala a cladirii.,,


Cât despre folosirea căilor extraordinare, înțeleg că ați avut un apel respins - anulat ca netimbrat de către Curtea de Apel, urmat de un recurs nefondat la ICCJ.

În această situație, ar trebui să observați următoarele texte legale:
Art. 317, Cod procedură civilă -
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:


Revizuirea nu privește situații legate de citare.

Dacă v-ați judecat în fața ICCJ la un recurs declarat la recurs, acesta era inadmisibil și nu putea fi primit.

Iar în ceea ce cererea adresată Curții Europene, în cazul în care presupunerile mele anterioare sunt corecte, nu o văd drept admisibilă.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Pot ataca hotararea curtii de apel? mustafa iasar mustafa iasar Daca am castigat la tribunal si la curtea de apel am pierdut il mai pote ataca ,daca da unde.Multumesc (vezi toată discuția)
Recuperare creante salariale Statescu Statescu Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa ... (vezi toată discuția)