avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare creante salariale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare creante salariale

Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa sa:
recursurile declarate împotriva hotărârilor curţilor de apel şi a altor hotărâri, în cazurile prevăzute de lege; INTREBARE: daca hotararea Curtii de apel este irevocabila, te mai poti adresa ICCJ ? ( recurs faliment - recuperare de creante salariale).
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:44, 26 Aprilie 2011
Poti ... dar va fi respins ca inadmisibil!
De ce ar fi inadmisibil ?
Pentru ca hotararile irevocabile nu mai pot fi atacate prin cai ordinare (recurs). Daca sunt motive care sa intemeieze utilizarea cailor extraordinare ... e in regula... dar acest aspect nu are nici o legatura cu normele de competenta ale ICCJ
Statescu a scris:

Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa sa:
recursurile declarate împotriva hotărârilor curţilor de apel şi a altor hotărâri, în cazurile prevăzute de lege; INTREBARE: daca hotararea Curtii de apel este irevocabila, te mai poti adresa ICCJ ? ( recurs faliment - recuperare de creante salariale).Ceva nu e in regula in postarea dvs. Adica recurs ati declarat la sentinta pronuntata de Tribunal si este singura cale de atac in procedura falimentului.
Impotriva sentintei pronuntata de curtea de apel se poate face doar cerere de revizurie sau contestatie in anulare si atat, dar numai pentru motivele expres aratate de codul de procedura civila.

Oricum e interesant cum de aveti solutie negativa si in fond si in recurs.
Puteti formula una din caile de atac extraordinare - contestatie in anulare sau revizuire. Acestea pot fi formulare numai in termenele si pentru motivele expres prevazute de lege.

Alte discuții în legătură

Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)