avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cai de atac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cai de atac

Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.?
Cel mai recent răspuns: Marta Tot , utilizator 16:08, 16 Octombrie 2011
asa-i ca v-au respins cererea ca inadmisibila?
aprecieri voi face dupa ce imi raspundeti
daca doriti un raspuns care sa va ajute atunci dati mai multe detalii, pentru ce motiv ati solicitat revizuirea, ce punct anume din art.322 ati invocat..
exista mai multe posibile motive de revizuire , exista contestatie in anulare, dar situatiile in care aceste cai extraordinare de atac pot fi utilizate sint rare, f.rare, explicati clar ce anume s-a intimplat
Marta Tot a scris:

Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.?


Hotărârea asupra revizuirii este supusă căilor de atac prevăzute de lege pentru hotărârea revizuită (art.328 alin.1 C.proc.civ.). Ca atare, hotărârea pronunţată în revizuire va putea fi atacată cu apel sau cu recurs, dacă hotărârea revizuită este susceptibilă, potrivit legii, de a fi atacată pe calea apelului sau a recursului. Însă, aşa cum se apreciază in doctrina, hotărârea dată în revizuirea ce a avut ca obiect o decizie a instanţei de recurs prin care s-a evocat fondul este irevocabilă, nefiind susceptibilă nici de recurs.

În ipoteza în care revizuirea s-a cerut pentru hotărâri potrivnice calea de atac este recursul, cu excepţia cazului în care instanţa de revizuire este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a cărei hotărâre este irevocabilă (art.328 alin.2 C.proc.civ.) . Drept urmare, împotriva hotărârii pronunţare în revizuire de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pot fi exercitate contestaţia în anulare şi revizuirea.


Revizuirea s-a cerut in baza Art.322 punctul 5 Cpc. Nu stiu daca a fost admisa sau respinsa pt ca a ramas in pronuntare si suntem in asteptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista cale de atac dupa o decizie a inaltei curti de casatie si justitie? Robert Marian Robert Marian Stimati colegi, Ma judec cu Ministerul Apararii privind cheltuielile privind scolarizarea mea. Am fost la Inalta Curte de Casatie si Justitie si mi-am ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces eu1001 eu1001 buna ziua, am avut un litigiu de munca privind concedierea mea...am castigat in instanta dar am pierdut cu brio recursul...lucru ce mi s-a parut suspect, si ... (vezi toată discuția)
Recurs curtea de apel Stanciu73 Stanciu73 am depus recurs in calitate de parat la Curtea de Apel,dar curtea a respins recursul ca fiind nefondat.ce mai pot face in continuare in apararea mea? (vezi toată discuția)