Buna ziua tuturor,
Am cerut constatarea nulitatii unui contract de vanzare-cumparare, in baza unei procuri false. Nu cunsoc persoana care apaare in procura si nu l-am imputernicit niciodata.
Intrebarea mea: in cererea mea nu am cerut sa se constate nimic referitor la procura, doar am zis ca nu exista si sa se considere ca nu exista.
Ce pot sa fac? Instanta se av pronunta din oficiu pe procura respectiva si va constata oricum daca e falsa sau nu? Fac cerere separata?
Mi-e frica sa nu-mi respinga cererea pe motiv ca instanta nu se pronunta pe ceva ce n-am cerut...
Va multumesc in avans
daca aveti procura ati mers la notarul care a redactat-o?
Trebuia cerut sau precizat in motivatie ca va bazati pe falsul procurii?
Dupa parerea mea, instanta nu va verifica ea, acest lucru il faceti dvs. si-l folositi ca proba, demonstrati de ce.
Orice document se considera valabil pana la proba contrara. Vedeti si prevederile din Legea notarilor.
Proba contrara se face in instanta, numai aceasta fiind competenta a declara nulitatea sau a pronunta anularea unui act, oricare ar fi el.
Asa fiind, dv. inteleg ca cereti anularea unui act pe motiv ca are la baza un act fals, dar nu motivati si nu aratati ca acesta e fals?
Trebuia anulat contractul pe motivul vanzarii bunului altuia; aparea procura si o declarati in fals in instanta. Sau cereati direct, prin actiunea principala, constatarea nulitatii ambelor acte, in principal a procurii si, apoi, in virtutea accesorium sequitur principale si a contractului.
Actiune civila in care cereti instantei sa constate si sa dispuna:
-nulitatea procurii
-nulitatea contractului de vinzare-cumparare
-radierea mentiunilor din Cartea Funciara
-obligarea paratilor la plata cheltuielilor de judecata.
Chiar daca nu a-ti mentionat in actiunea principala ca cereti nulitatea procurii, dupa cite stiu se poate face o cerere precizatoare.
Ordinea ar trebui sa fie ce-a expusa mai sus. In baza procurii false s-a efectuat contractul de v-c. Demonstrind ca procura este nula ATENTIE nu pentru ca este fals, (cuvintul FALS sa-l folositi cit mai rar posibil pt. a nu risca trimiterea dosarului instantei penale) ci pentru ca nu reprezinta manifestarea de vointa a dvs. si pt. ca niciodata nu a-ti realizat un raport contractual cu mandatara, persoana pe care nu o cunoasteti personal si nici prin altii.
Contractul de v-c se va anula in baza principiului ' anularea actului initial atrage si anularea actului subsecvent'.
Cu siguranta ca sinteti reprezentata de un avocat. Ajutati-l cu probe ca sa va poate reprezenta cu succes in instanta.
Plangere
victor11
Buna ziua
Prin decizia instantei s-a constatat nulitatea unor acte.
In baza unui act care face parte din cele constatate a fi nule se cere ulterior ... (vezi toată discuția)