avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura falsa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura falsa?

Buna ziua tuturor,
Am cerut constatarea nulitatii unui contract de vanzare-cumparare, in baza unei procuri false. Nu cunsoc persoana care apaare in procura si nu l-am imputernicit niciodata.
Intrebarea mea: in cererea mea nu am cerut sa se constate nimic referitor la procura, doar am zis ca nu exista si sa se considere ca nu exista.

Ce pot sa fac? Instanta se av pronunta din oficiu pe procura respectiva si va constata oricum daca e falsa sau nu? Fac cerere separata?
Mi-e frica sa nu-mi respinga cererea pe motiv ca instanta nu se pronunta pe ceva ce n-am cerut...
Va multumesc in avans
Sunt sanse ca, daca falsul e evident si se afla repejor persoanele, sa se pronunte in cateva luni o hotarare de fals in penal. Mai mult, ar ajuta serios in dosarul civil.

Mai mult, depinde si de ce vrea omul: doar sa-si ia proprietatea inapoi sau si pedepsirea celor care au incercat sa-l fraiereasca. Astfel, daca noi vedem ca e lunga o declarare in fals, poate el o considera necesara sau de dorit.

Apoi, cu "accesorium...", asa e, dar vezi ca depinde de circumstante si in unele cazuri nu se poate desface, datorita bunei credinte a cumparatorului subsecvent, banzarea. Asa ca trebuie apreciat de la caz la caz si, dupa studierea actelor, sa se gaseasca, preventiv, dovezi despre reaua credinta a cumparatorului. Asta asa, ca sa fie omul acoperit orice s-ar intampla, sa nu poata fi luat prin surprindere.

Dar repet, depinde de situatia concreta si completa de fapt...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de mostenitor gicanu71 gicanu71 va rog sa ma ajutati cu,urmatoarea speta. tatal meu a decedat in 2004 iar ca mostenitori au ramas mama si doi copii. in anul 2007 bisnitarii de terenuri ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Plangere victor11 victor11 Buna ziua Prin decizia instantei s-a constatat nulitatea unor acte. In baza unui act care face parte din cele constatate a fi nule se cere ulterior ... (vezi toată discuția)