va rog sa ma ajutati cu,urmatoarea speta.
tatal meu a decedat in 2004 iar ca mostenitori au ramas mama si doi copii.
in anul 2007 bisnitarii de terenuri au reusit sa o induca in eruare cu,complicitatea secretarului primariei si sa o faca unic mostenitor la notar iar mama a intocmit tot in acea zi la acelasi notar o imputenicire pentru a vinde 1 ha. de teren.
anexa 24 si celelalte acte eliberate de primarie au omis cu intentie sa treaca si copii ca mostenitori cu toate ca figuram amindoi in registrul de la primarie.
imediat am depus in instanta actiune de anulare a acestui act si am avut cistig de cauza,adica s-a anulat.
acum am o problema cu cel de la asociatia agricola in sensul ca nu vrea sa imi dea produsele sau banii pe acel ha.
el zice ca este vindut in conditiile in care terenul nu a fost scos nici un moment din proprietatea noastra si nici nu a fost depusa vreeo cerere pentru vinzarea acestuia.
ce sa fac?cum sa mai procedez pentru ca cel de la asociatie nu vrea sa recunoasca un act definitiv emis de instanta.
eu stiu ca prin anularea actului de unic mostenitor toate actele care au fost intocmite ca urmare a acestei calitati pierdute in instanta,devin nule.
Nulitatea actelor subsecvente nu se prezuma, ci trebuie pronuntata de catre instanta printr-o hotarare definitiva. In dosarul privind nulitatea certificatului de mostenitor trebuia sa aveti si un alt capat de cerere privitor la anularea actelor subsecvente incheiate in baza certificatului de mostenitor declarat nul.
buna ziua.
din pacate, avocatul care v-a reprezentat in instanta a cerut doar constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor.
ati avut castig de cauza, dar trebuia sa se ceara ca si capat de cerere accesoriu, anularea tuturor actelor subsecvente certificatului de mostenitor a carui nulitate s-a constatat .
astfel incat, va trebui sa reinvestiti instanta de judecata cu o noua actiune avand ca obiect cosntatarea nulitatii actelor intocmite ulterior emiterii respectivului certificat de mostenitor .
dreptul de proprietate asupra terenurilor se face prin act autentic de vanzare cumparare.
in baza acelei procuri aveti cunostiinta daca terenul a fost vandut?
am verificat la primarie la registru de cadastru si terenul du a fost scos nici un moment din proprietatea familiei.din cite stiu eu daca erea vindut siprafata de un hs.nu mai figura la noi.
eu am deschis proces imediat.
unde sa verific daca terenul a fost vindut.
Succesiune
ada2011
buna ziua,
anul trecut tatal meu a decedat iar sora acestuia a scos certificat de mostenitor declarand ca eu nu exist. Ulterior m-am judecat cu aceasta si am ... (vezi toată discuția)