avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia terenului arabil in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia terenului arabil in urma decesului tatalui meu?

Tatal meu a fost casatorit 6 luni cu o femeie de care a divortat. S-a casatorit cu mama mea din care a rezultat 2 copii. In 1990 tatal a decedat iar mama s-a recasatorit. Tatal avea 2 hectare de pamant arabil, iar dupa revolutie acest teren a fost luat de prima lui sotie( primaria i-a facut titlu de proprietate ) , noi nestiind ca putem obtine acest pamant. Dupa cativa ani , am fost la primaria respectiva si ne-a zis ca nu ne poate da acest teren deoarece are cineva titlu de proprietate pe el. Vreau sa -mi spuneti cum trebuie sa procedez ptr a obtine acest teren. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: coze , utilizator 19:59, 24 Martie 2012
1-Exista varianta sa negociati cu proprietarul pentru a cumpara acel teren
2-Daca proprietarul de fapt nu doreste sa instraineze terenul ,dvs ,indiferent de demersuri nu puteti obtine calitatea de proprietar al acelor terenuri
ynocentta a scris:

1-Exista varianta sa negociati cu proprietarul pentru a cumpara acel teren
2-Daca proprietarul de fapt nu doreste sa instraineze terenul ,dvs ,indiferent de demersuri nu puteti obtine calitatea de proprietar al acelor terenuri

Dar primaria nu a facut o ilegalitate dandu-i acelei femei titlu de proprietate dupa 20 si ceva de ani de la divort? cu ce drept a primit ea terenul? doar ca a fost sotia lui timp de 6 luni? Pe ce acte s-au bazat cand s-a emis titlu de proprietate?
In lipsa amanuntelor si detaliilor succesiunii de evenimente,in lipsa datelor concrete referitoare la posibile acte incheiate de tatal dvs pe pasrcursul celor 6 luni ,raspunsul competent la toate intrebarile dvs le puteti obtine numai de la autoritatea care a emis titlul de proprietate
Am fost la primaria care a emis actul de proprietate ptr a cere lamuriri . Acolo ne-a zis in felul urmator: ca persoana in cauza a facut o cerere in 1991 ptr a obtine acel teren a raposatului, specificand ca este o zestre de la mama ei la casatorie...dar acel teren este terenul tatalui meu , iar cei de acolo au spus ca daca noi, mostenitorii nu am facut nici o contestatie atunci in 1991 ei i s-a aprobat acel drept de mostenitor . Nu exista nici un alt act din care sa rezulte ca tatal meu a lasat acel teren actualei proprietare ptr ca ei au trait doar 3 luni si nu 6 cum am scris mai sus asta in anul 1950., dupa care tatal meu s-a casatorit cu mama din care au rezultat 2 copii iar in 1991 cand tatal a decedat mama meu era recasatorita si bineinteles ca nu putea sa faca cerere ptr acel teren iar noi nu stiam de el. Acum ne-a trimis la cadastru din judet sa cerem acolo documentele atasate la dosar si sa o damin judecata. Alte documente nu exista ptr ca persoana care a fost prezenta la intocmirea actului isi aminteste clar ca asa a decis comisia. Tatal meu nu are nici un act incheiat cu actuala proprietara...CE ESTE DE FACUT?
VIN CU NOI AMANUNTEsi va rog frumos sa-mi raspundeti :Am fost la cadastru si am scos documentatia care consta in ; 1- Cerere catre primaria unde solicita dreptul de proprietatea suprafetii de 2 ha teren arabil , teren ce ii apartinea tatalui meu decedat ,pamant fiind de la bunicii mei.,iar ea spunand ca e mostenire de la parintii ei.( specific ca nu are nici un document care sa ateste ca este mostenitoarea acestui teren)
2- certificat de despartire de tatal meu din 1958
3- o declaratie ca nu mai detine alte suprafete de teren in alte localitati
4-certificat de casatorie cu actualul sot
5-certificat de nastere
6-anexa in care se specifica suprafata primita in proprietate in extravilan Autor-------tatal meu, cu vecinii acestui teren si cu semnaturile membrilor comisiei( 4 membri si doar 3 semnaturi doar atat)
7- cerere de desfacere a casatoriei de la tatal meu pentru ca dupa 3 luni de mariaj el a plecat soldat iar ea la parasit si a plecat dupa actualul sot.
Acestea sunt documentele care stau la baza intocmirii actului de proprietate a acestui teren.
Noi acum avem documentele originale care dovedesc ca cele 2 ha de teren sunt cumparate de bunicii nostri si au ramas tatalui meu.
VA RAG SPUNETI-MI CE MAI POT FACE , DACA SE MERITA SA MAI DAU IN INSTANTA!
VA MULTUMESC!

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Alina I. Alina I. Buna ziua. Problema este despre mostenirea bunicului. O sa incerc sa expun datele in ordine cronologica. Bunicul meu cand s-a casatorit cu bunica a primit ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)
Dovedire proprietate teren agricol bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul. Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in ... (vezi toată discuția)