Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul.
Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in 1953,aceasta a primit din partea parintilor ei,3 ha teren agricol,dar fara acte.Dupa casatorie,mama a ''pus'' terenul impreuna cu cel al bunicului,si au facut un singur act de proprietate care cuprindea cele 8 ha.acum,dupa ce au decedat si parintii si bunicul,unul dintre mostenitori are pretentie sa impartim tot terenul in mod egal.cum pot demonstra ca din cele 8 ha,3 sunt primite de la mama?La primarie,la Registrul agricol,sunt doar niste documente in care se constata ca numarul de ha de pamant al bunicului creste in 1953,cu 3 ha,exact anul in care parintii mei s au casatorit.pot demonstra pe baza acestor putine documente si eventual al unor martori ca ceea ce sustin mai sus este adevarat,pentru a imparti doar cele 5 ha,asa cum consider ca este corect.??
va rog sa ma ajutati cu un sfat,
Astept mai multe pareri
Este indicat sa verificati istoricul terenului si la bunicii din partea mamei, respectiv "zestrea" data mamei, apoi daca acel mostenitor nu vrea sa inteleaga provenienta terenului de +3 ha, atunci adresati-va instantei si prin proba cu martori , puteti sa obtineti ceea ce doriti.