Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul.
Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in 1953,aceasta a primit din partea parintilor ei,3 ha teren agricol,dar fara acte.Dupa casatorie,mama a ''pus'' terenul impreuna cu cel al bunicului,si au facut un singur act de proprietate care cuprindea cele 8 ha.acum,dupa ce au decedat si parintii si bunicul,unul dintre mostenitori are pretentie sa impartim tot terenul in mod egal.cum pot demonstra ca din cele 8 ha,3 sunt primite de la mama?La primarie,la Registrul agricol,sunt doar niste documente in care se constata ca numarul de ha de pamant al bunicului creste in 1953,cu 3 ha,exact anul in care parintii mei s au casatorit.pot demonstra pe baza acestor putine documente si eventual al unor martori ca ceea ce sustin mai sus este adevarat,pentru a imparti doar cele 5 ha,asa cum consider ca este corect.??
Voi încerca să reformulez problema Dvs.:
1. La casatoria părintilor Dvs. (care a avut loc in anul 1953) mama a venit cu 3 ha. de teren care au fost insa prinse intr-un Registru agricol pe numele bunicului Dvs. patern, impreuna cu cele 5 hectare pe care le detinea deja bunicul Dvs. patern.
2. In prezent cand parintii Dvs. sunt decedati, un frate (sau o soră) de a tatalui Dvs. pretinde să împării cu el(ea) toate cele 8 hectare, dei cele aduse de mama în averea comună v-ar reveni doar Dvs.
In aceasta situatie vă pun următoarele întrebări:
1. Conform cărărui act s-a transcris în anul 1953 în Registrul agricol, suprafata de 3 ha. pe numele bunicului Dvs. patern ?
2. Care este in opinia Dvs. valoarea celor 1,5 ha pe care le-ati dobandi in plus ?
3. Ar merita stricarea relatii cu rudele Dvs. si cheltuiala ce urmează a fi făcută (deloc neglijabila) in cazul in care va decideti sa va judecati ?
Mostenire
florisandu2003
Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)