avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, tata a renuntat in favoarea sorei la casa de langa magazie, avand 2 camere si bucatarie si inca 250 metri pamant.Sora a decedat acum 3 ani si nu a avut copii.Bunicii pe linie paterna detineau si 2 hectare de teren arabil retrocedat dupa revolutie.Tata a decedat si el.Pamantul arabil si celalat de langa casa cum il impartim cu sotul defunctei ?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 10:43, 24 Octombrie 2010
Daca infierea surori este cu efecte depline atunci ea vine in concurs cu tatal dvs in cote-parti egale la mostenirea bunicii. termenul pentru manifestarea optiunii succesorale era de 6 luni de la deces. Daca sora a depus in acest termen o declaratie de acceptare a mostenirii ,la notariat , va mostenii singura toate bunurile lasate de bunica. Daca nu a facut acest lucru sotul surorii va mostenii 1/2 din cele 2 hectare de teren adica 1 ha plus casa cei 500 m.p si magazia in totalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire dupa sora vitrega ottilia2805 ottilia2805 Mama mea avea 5 ani cand i-a murit mama. Tatal, se recasatoreste si in urma casatoriei se nasc o sora si un frate. Sora, nu se casatoreste niciodata si nici nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire - frati buni, frati vitregi gabiraco gabiraco Suntem doi frati la parinti.(eu si sora mea). Dupa 6 ani de casatorie parinti au divortat. Mama s-a recasatorit, in urma casatoriei au rezultat 2 copii(frati ... (vezi toată discuția)
Impartire casa parinteasca intre frati eumarius eumarius Buna ziua . Suntem 4 frati care am mostenit de la parinti , in urna decesului acestora o casa . Am facut succesiunea intre noi 4. Anul trecut a mai ... (vezi toată discuția)