Buna ziua.
Problema este despre mostenirea bunicului. O sa incerc sa expun datele in ordine cronologica. Bunicul meu cand s-a casatorit cu bunica a primit ca "zestre" de la parintii lui un loc de casa si un ha de pamant. Bunica mea a primit de la parintii ei un ha de pamant. Pe locul de casa s-a construit casa in care s-a nascut mama (este copil unic), iar pamantul a fost muncit de catre bunicii mei. Problema e ca nici unul din bunici nu a avut acte pentru "zestrea" primita la nunta. Bunica mea a decedat in 1995, mostenirea nu s-a dezbatut in urma ei deoarece bunicul nu a considerat ca este necesar. In luna august 2019 a decedat si bunicul, iar acum mama ar dezbate mostenirea, dar nu are nici un act de proprietate. Pe deasupra, la momentul decesului, bunica avea adresa in buletin in Galati, desi locuia in Botosani , iar notarul la care s-a dus i-a zis ca mostenirea dupa bunica trebuie sa se dezbata la Galati. Poate cineva sa-mi spuna care ar fi pasii de urmat de catre mama, ca sa poata obtine certificatul de mostenitor pentru bunurile ramase in urma bunicilor?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Localitatea unde se afla bunurile a fost zona cooperativizata? Adica s-au emis Titluri de proprietate in baza Legii 18/1991?
Daca nu sunteti sigura, dati un telefon la Primarie.
In cazul in care nu a fost cooperativizata si nu exista titlu de proprietate, tot de la Primarie solicitati Anexele 1 si 2, in baza carora mama va putea dezbate succesiunea dupa ambii bunici.
Despre mostenire
luiza44
buna ziua,
Doresc sa fiu si eu lamurita cu urmatoarea problema:
Mama cu tata au decedat in urma cu 4 ani, noi cei 3 frati nu am facut dezbaterea mostenirii ... (vezi toată discuția)