avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot dezbate mostenirea doar pentru terenul mamei?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot dezbate mostenirea doar pentru terenul mamei?!

buna ziua,
Doresc sa fiu si eu lamurita cu urmatoarea problema:
Mama cu tata au decedat in urma cu 4 ani, noi cei 3 frati nu am facut dezbaterea mostenirii pana acum insa problema e alta.
Mama detine ca si zestre de la parintii ei cateva ha de pamant (3) pe care are si ttlu de proprietate pe numele ei, deci astea se numesc bunuri proprii ok?noi ca si frati stim fiecare ce ne a lasat parintii numai ca nu avem acte fiecare dar noi ne am inteles pana acum ca si frati si nu cred sa fie niciodata vreo probl intre noi.Aceste ha de pamant mama a zis dupa moartea ei sa mi apartina mie,fratii stiu deci nu e nici o probl.Eu doresc sa merg la notar sa mi trec acest pamant pe numele meu fratii sunt de acord insa unii notari imi spun ca se poate altii spun ca nu se poate ca trebuie sa dezbatem toata mostenirea,pai ce treaba are mosenirea detinuta de ambii parinti cu mostenirea detinuta personal de unul din parinti? As vrea un raspuns sigur si concret ,va multumsc ,
Cel mai recent răspuns: luiza44 , utilizator 16:50, 14 August 2015
Puteti dezbate partial succesiunea doar cu privire la o parte din bunuri, si ulterior puteti cere un supliment de certificat de mostenitor.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
aurash29, utilizator
va multumesc frumos dle aurash29 pt.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre mostenire luiza44 luiza44 buna ziua, Doresc sa fiu si eu lamurita cu urmatoarea problema: Mama cu tata au decedat in urma cu 4 ani, noi cei 3 frati nu am facut dezbaterea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Alina I. Alina I. Buna ziua. Problema este despre mostenirea bunicului. O sa incerc sa expun datele in ordine cronologica. Bunicul meu cand s-a casatorit cu bunica a primit ca ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral (mostenire) Ra1n1234 Ra1n1234 As dori si eu daca se poate o parere despre o partajare a mostenirii intre frati. Povestea este urmatoarea: In anul 1950-1951 mama a detinut suprafata de ... (vezi toată discuția)