avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
anul trecut tatal meu a decedat iar sora acestuia a scos certificat de mostenitor declarand ca eu nu exist. Ulterior m-am judecat cu aceasta si am obtinut recunoasterea de unic mostenitor al tatului meu, iar actul acesteia a fost anulat. Problema mea este ca in cadrul hotararii pe care am obtinut-o au fost trecute doar o parte din terenurile mostenite celelalte fiind omise de instanta (din greseala cred eu fiindca provin din localitati diferite). Ce trebuie sa fac in acest caz?
Nu ati precizat ce obiect a avut dosarul.
Dvs puteti merge la notar si sa obtineti un certificat de mostenitor
pe numele dvs cu toate bunurile mostenite.
Instanta poate completa hotararea cu terenurile respective. Discutati cu avocatul.
dosarul a avut ca obiect constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitenitor scos de matusa mea si recunoasterea mea ca unic mostenitor al tatalui meu. Am inteles ca practic eu, prin aceasta hotarare detin bunurile tatalui meu fara sa mai fie nevoie de o alta actiune la notar doar ca ma gandeam ca nu pot fi declarat unic mostenitor doar pe o parte din bunuriB-)
Si in procedura notariala se poate emite un supliment al certificatului de mostenitor, de ex. daca s-au descoperit ulterior si alte bunuri din masa succesorala. Nu asta e problema.

Puteti solicita instantei sa completeze hotararea.
tinand cont ca am mostenit si casa tatalui meu (este nelocuita) iar matusa mea nu doreste sa-mi dea cheile si actele originale (chiar daca am somat-o in aceasta privinta) eu am dreptul de a intra acolo ? (mentionez ca deja am trecut casa si terenurile pe numele meu, in registrul agricol si registrul .....).

va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ada2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat suplimentar de mostenitor ana24 ana24 in cazul in care am gasit un testament se poate cere instantei suplimentarea certificatului de mostenitor legal deja existent cu bunurile testate? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac mostenirea pentru fiecare bun ? muraruelena muraruelena - daca mostenesc mai multe bunuri, pot sa fac mostenirea pt. toate bunurile sau pe rand, pt. fiecare bun in parte ? (vezi toată discuția)