avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa fac mostenirea pentru fiecare bun ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa fac mostenirea pentru fiecare bun ?

- daca mostenesc mai multe bunuri,
pot sa fac mostenirea pt. toate bunurile
sau pe rand, pt. fiecare bun in parte ?
Cel mai recent răspuns: muraruelena , utilizator 19:39, 20 Mai 2014
Daca bunurile fac parte din aceeasi masa succesorala (dupa acelasi defunct), atunci dezbaterea are loc asupra tuturor, astfel incat vi se va elibera un singur certificat de mostenitor pentru toate.
Da. Puteti dezbate succesiunea doar cu privire la o parte din bunuri si cand veti dori, veti putea obtine un certificat de mostenitor suplimentar si pentru restul bunurilor mostenite.
In certificatul de mostenitor sunt mentionati mostenitorii si cotele la care au dreptul din mostenire apoi sunt enumarate bunurile care compun masa succesorala.
Suplimentarea certificatului de mostenitor priveste partea in care sunt mentionate bunurile succesorale. Bunul pt care solicitati suplimentarea, este mostenit conform cotelor deja stabilite in certificatul de mostenitor initial.
- sunt doar eu mostenitor al tuturor bunurilor.

- inseamna ca pot sa fac mostenirea si sa obtin mai intai
un Certificat de mostenitor pt. unele bunuri,
apoi,
dupa ce voi avea bani ca sa platesc la notariat pt. celelalte bunuri,
sa obtin un Certificat de mostenitor suplimentar.

Am inteles bine ?
Mergeti pt dezbaterea mostenirii la un notar de pe raza ultimului domiciuliu al decedatului si veti obtine la final un certificat de mostenitor, apoi pt bunurile omise veti obtine un supliment la certificatul de mostenitor, facand mentiune despre asta pe certificatul de mostenitor.

"....pt dezbaterea mostenirii veti obtine la final un certificat de mostenitor,
apoi pt bunurile omise veti obtine un supliment ..."

- deci, sa inteleg ca este obligatoriu
sa fac mostenirea pe toate bunurile ?
si daca vreau sa fac mostenirea doar pt. unele bunuri
nu se poate ?

Alte discuții în legătură

Detalii masa succesorala zziizzuu zziizzuu Buna ziua, Bunicul meu a decedat in urma cu 6 luni si avea 2 proprietati, un apartament (pe care exista CF) si o casa pe care exista doar un titlu de ... (vezi toată discuția)
Continuare succesiune. hdanny hdanny Tatal meu a decedat anul trecut. Anul trecut am deschis succesiunea pentru conturile bancare ale tatalui, eu, fratele meu si mama. Acum dorim sa continuam ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiune partiala PasatGeorge PasatGeorge Am o nelămurire și apelez la ajutorul vostru. Ce se întâmplă în cazul in care notarul public care se ocupa de dezbaterea unei mosteniri nu include in ... (vezi toată discuția)