avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Continuare succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Continuare succesiune.

Tatal meu a decedat anul trecut. Anul trecut am deschis succesiunea pentru conturile bancare ale tatalui, eu, fratele meu si mama. Acum dorim sa continuam succesiunea cu bunurile imobile.
Mama, si fratele au spus ca ei sunt deacord sa-mi cedeze mie partea lor.
Cum se procedeaza? Eu vreau sa accept si partile lor din proprietate, dar o parte dintr-un teren, vreau sa ii dau la nepoata mea sa isi faca casa. S-a facut dezmembrarea cu topograful. Cu nepoata vreau sa fac contract de vanzare-cumparare.
Donatia fratelui si a mamei catre mine, se mai poate ataca undeva?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:16, 5 Septembrie 2022
1. Pentru ca mama și fratele sa va doneze cotele lor, trebuie mai întâi sa aiba un act de proprietate pentru cotele respective.
Adică, un certificat de moștenitor suplimentar care sa cuprindă bunurile imobile.
2. Dacă ați optat in sensul acceptarii mostenirii si ati ramas toti 3 moștenitori atunci când ați dezbătut succesiunea pentru conturi și etc., acceptarea privește și bunurile imobile, pe care le veți adaugă acum la masa succesorala.
La stadiul actual, mama și fratele nu mai pot renunța la moștenirea tatălui.

Așadar, obțineți un supliment la certificatul de moștenitor inițial, pentru bunurile imobile, după care toți 3 ii puteți vinde nepoatei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)